Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Πρώτη καμπάνα για χρέη τής ΑΕΝΑΛ



Τα χρέη τής ΑΕΝΑΛ κυνηγούν, και θα συνεχίσουν να κυνηγούν για πολλά χρόνια ακόμα, τα πρώην μέλη τού Δ.Σ. της Εταιρείας. Χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης δικάζονταν ο Παύλος Βογιατζής και ο Ευστράτιος Μουφλουζέλης, ο πρώτος ως πρόεδρος της Εταιρείας και ο δεύτερος ως αντιπρόεδρος, για μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών προς το ΙΚΑ το διάστημα από 1ης Ιουνίου 2009 ως 31ης Φεβρουαρίου 2011.
Λόγω της βουλευτικής ασυλίας, ο κ. Βογιατζής δε δικάστηκε. Ο δικηγόρος του, Θέμης Κεφάλας, ζήτησε ο φάκελος να παραπεμφθεί στη Βουλή, όπως γίνεται για όλους τους βουλευτές. Αίτημα που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.
Ο κ. Μουφλουζέλης καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και έξι μηνών, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.
Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν πάντως ότι η ποινή είναι ιδιαίτερα αυστηρή και θεωρούν ότι ο κ. Μουφλουζέλλης θα αθωωθεί στο εφετείο.
Ο κ. Μουφλουζέλλης ήταν νομαρχιακός σύμβουλος με την παράταξη του κ. Βογιατζή στο πρώην Νομαρχιακό Συμβούλιο Λέσβου. Αναδείχθηκε μέλος τού Δ.Σ. τής ΑΕΝΑΛ όταν ο κ. Βογιατζής αποφάσισε να αναλάβει τη διοίκηση της Εταιρείας, μετά την αποδοχή της παραίτησης από τη θέση του προέδρου τού επίσης νομαρχιακού συμβούλου της παράταξης Γιώργου Διακορώνα. Θυμίζουμε πως εκείνη την περίοδο σχεδόν κανένας δεν ήθελε να γίνει μέλος στο Δ.Σ. της Εταιρείας.
Είναι η πρώτη φορά που μέλος τού Δ.Σ. τής ΑΕΝΑΛ καταδικάζεται για τις υποχρεώσεις της Εταιρείας προς το ΙΚΑ. Η απόφαση αυτή, ακόμη κι αν ανατραπεί σε δεύτερο βαθμό, δείχνει το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τους διοικούντες τής ΑΕΝΑΛ. Αν ευσταθεί η παραπάνω εκτίμηση, είναι βέβαιο πως και σε επόμενες δίκες θα δούμε εξίσου αυστηρές ή και αυστηρότερες ποινές.
emprosnet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com