Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΠΑ RESEARCH... Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτη η ΧΑ - Εκτός η ΔΗΜΑΡ...





Επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και την παράσταση νίκης δίνει νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research, για το Βήμα της Κυριακής.Τρίτη δύναμη η ΧΑ και εκτός βουλής μένει η ΔΗΜΑΡ.
Η δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα σχεδόν μίας ποσοστιαίας μονάδας στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση λαμβάνει το 22,5% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 21,7% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 7,5%, την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το ΚΚΕ με 5,8%, πέμπτο το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 4%. Εκτός Βουλής μένει, δημοσκοπικά, η ΔΗΜΑΡ καθώς απολαμβάνει την υποστήριξη μόλις του 2,8% των ερωτηθέντων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί και στην παράσταση νίκης με 44,6% έναντι του 38,5% της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς από το 42,8%, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 34,5%, την ώρα που το «κανένας από τους δύο» απάντησε το 21,2%.
Στην ερώτηση ποιο κόμμα είναι πιθανό να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,7%, ακολουθεί η ΝΔ με 18,6%, και έπονται η Χρυσή Αυγή με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, το ΚΚΕ με 4,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.
Σημειώνεται ότι μιλάμε για πρόθεση ψήφου, όχι με όρους εκλογικής επιρροής, που θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα στις εκλογές.Στα ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου κρύβονται πολλοί δυνητικοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που δεν επιθυμούν να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους διότι φοβούνται πολιτικές διώξεις από το σύστημα.












defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com