Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

EKTAKTO TΩΡA-BINΤEO--Ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση στη Ρωσία - Τουλάχιστον 18 νεκροί ...





Τουλάχιστον 18 είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους και περίπου 40 οι τραυματίες από έκρηξη βόμβας, που σημειώθηκε την Κυριακή σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Νότια Ρωσία, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, που εξέταζαν από την αρχή όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της τρομοκρατικής επίθεσης εν όψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Σότσι τον Φεβρουάριο.
Η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή ανακοίνωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από γυναίκα καμικάζι, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass.
Η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στον σταθμό γύρω στις 12.45΄τοπική ώρα, δήλωσε η εκπρόσωπος του περιφερειακού υπουργείου Εσωτερικών Σβετλάνα Σμολιανίνοβα. Σύμφωνα με το Itar-Tass, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στις συσκευές ανίχνευσης μετάλλων που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο του μεγαλύτερου σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.
Τον περασμένο Οκτώβριο γυναίκα καμικάζι από το Νταγκεστάν πραγματοποίησε επίθεση επίσης στο Βόλγκογκραντ, μέσα σε λεωφορείο γεμάτο από φοιτητές, παρασύροντας στο θάνατο έξι ακόμη ανθρώπους. Αυτή η επίθεση είχε ήδη εγείρει ανησυχίες για τα μέτρα ασφαλείας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο.
Προς το παρόν, δεν έχει αναλάβει κάποια οργάνωση την ευθύνη για την επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό, ωστόσο αυτή σημειώνεται λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση του ηγέτη των Τσετσένων ανταρτών Doku Umarov, με την οποία καλούσε τους συντρόφους του για επιθέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.













defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com