Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ψάχνουν στα σκουπίδια στο κέντρο των Χανίων ...





Πληθαίνουν καθημερινά πλέον οι θλιβερές και τραγικές ειδήσεις που αναδεικνύουν με τον πιο παραστατικό τρόπο σε τι κατάσταση έχουν επιφέρει οι πολιτικές των Μνημονίων τον άλλοτε ακμαίο, περήφανο Ελληνικό λαό.
Εικόνες ντροπής, εικόνες τριτοκοσμικής χώρας, που σε άλλες εποχές θα ήταν αδιανόητες και αφάνταστες για την ελληνική πραγματικότητα.
Μήπως θα πρέπει να αρχίσουμε να φοβόμαστε για επερχόμενο εκτεταμένο λιμό στην πατρίδα μας;
Όταν βλέπουμε εικόνες σαν και αυτές να συμβαίνουν λίγο πιο έξω από το σπίτι μας. Σε περιοχές και γειτονιές που μόνο υποβαθμισμένες ή φτωχές δεν θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει κανείς – παλαιότερα τουλάχιστον.
Στην ίδια την πλούσια από τον τουρισμό, τη ναυτιλία και τη γεωργική παραγωγή πόλη των Χανίων της Κρήτης.
Τα Χανιά είναι γνωστή ως περιοχή πλούσια, που σφύζει από τουρισμό, σχεδόν όλο το χρόνο, ενώ όλοι έχουν και από ένα χωραφάκι με μια ντομάτα, όλο και κάποιος έχει μια ρίζα ελιά... Τουλάχιστον έτσι νομίζαμε μέχρι σήμερα...
Η εικόνα αυτή: Δυο άνδρες, ο ένας μεγαλύτερος από τον άλλο ψάχνουν τον κάδο απορριμμάτων. Βρίσκουν λαχανικά και γεμίζουν μια τσάντα.
Μεετά θα συνεχίσουν το ψάξιμο και σε άλλους κάδους, με την ελπίδα ότι θα γεμίσουν και δεύτερη τσάντα...
Εξάλλου, παραδίπλα υπάρχει μια φρουταρία και λίγο πιο δίπλα ένα κρεοπωλείο. Όλο και κάτι θα βρεθεί πεταμένο να πάρουν από το "τραπέζι του Πλούσιου" σαν άλλοι "φτωχοί Λάζαροι" της γνωστής ευαγγελικής παραβολής...
Τουλάχιστον έχει ο ένας τον άλλο. Μεγάλη παρηγοριά, μοιράζεται η λύπη γίνεται μισή. Ας ελπίσουμε όμως και ας ευχηθούμε ότι δεν θα πληθύνουν άλλο, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά γιατί τότε θα απειλείται η επιβίωση του ίδιου του Έθνους μας...


defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com