Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

"ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ" ...





Έναν εφιάλτη με "ξύπνημα" ακόμα χειρότερο, την κατάσχεση των τραπεζικών καταθέσεων περιέγραψε σήμερα στην Βουλή ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του επί του Προϋπολογισμού.
Περιέγραψε και με ιδιαίτερα γραφικό τρόπο πώς οι πλειστηριασμοί θα προκαλέσουν την εκ νέου κατάρρευση των τραπεζών και πώς αυτές θα περιέλθουν "σαν άδειο πουκάμισ", όπως ειπε χαρακτηριστικά στον έλεγχο των ξένων funds...
Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί του προϋπολογισμού του 2014, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε χαρακτηριστικά: «Η διενέργεια πλειστηριασμών ακόμα και με την πρόφαση ότι δεν αφορά το σύνολο των πολιτών, αλλά μόνο τους μπαταχτσήδες, θα υποτιμήσει τα ακίνητα και η αναπροσαρμογή των τιμών θα αναγκάσει τις τράπεζες να ξεπουλήσουν τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια και θα σπεύσουν να βρουν κεφάλαια από την κατακόρυφη πτώση κεφαλαίων τους. Πού θα βρείτε τα λεφτά για τις τράπεζες; Όταν θα ξαναχρειαστούν λεφτά για τις τράπεζες, θα ξυπνήσει ο εφιάλτης της Κύπρου. Και ο νοών νοείτω...».
Εξήγησε ότι «οι χρεοκοπημένες τράπεζες θα εξαγοραστούν φθηνά -σαν πουκάμισα αδειανά- από ξένα funds τα οποία σήμερα συνομιλούν με την τρόικα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι μαζί με αυτές θα εξαγοραστούν πακέτο τα ενέχυρα. Δεν θα αλλάξουν χέρια τα ακίνητα, αλλά το σύνολο της εθνικής οικονομίας με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο. Αυτοί που θα τα πάρουν θα εκβιάζουν τις κυβερνήσεις και το λαό».
Εκτίμησε ότι «θα σβήσει οριστικά η μεσαία τάξη» και τόνισε ότι «για εμάς οι πλειστηριασμοί και οι ομαδικές απολύσεις είναι κόκκινη γραμμή. Η ανατίναξη της οικονομίας μετά τη διάλυσή της. Σταματήστε κάθε σκέψη για πλειστηριασμούς. Έχουμε καταθέσει τροπολογία με δύο σκέλη για παράταση απαγόρευσης πλειστηριασμών και προστασία κόκκινων δανείων και σας καλούμε να την στηρίξετε».
Είπε ακόμη ότι σε περιόδους κρίσης «οι τράπεζες πρέπει να εθνικοποιούνται. Οι διοικήσεις τους θα πρέπει να τις αποχαιρετήσουν, πριν περάσουν οι τράπεζες σε χέρια ξένων λόμπι».
Σωστή και τεκμηριωμένη προσέγγιση, την οποία αν ειχε εφαρμόσει από το 2008 ο Κώστας καραμανλής, όλα θα ήτανδιαφορετικά, σήμερα...
«Η τελευταία πράξη του «ελληνικού δράματος  για την ολοκλήρωση του κύκλου εσωτερικής υποτίμησης» είπε ότι εξελίσσεται αυτή την περίοδο στη χώρα ο κ. Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι «οι πλειστηριασμοί είναι ο Δούρειος Ίππος της πλήρους υποταγής, το μέσο για να αλλάξει χέρια η χώρα».










defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com