Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Τσίπρας: Οι πλειστηριασμοί είναι ο δούρειος ίππος για να αλλάξει χέρια η χώρα .....





«Σήμερα δεν συζητάμε έναν ακόμα προϋπολογισμό και κάποια ποσοστά επιτυχία ή αποτυχίας. Σήμερα συζητάμε για το μέλλον της χώρας. Συζητάμε για ανθρώπους που ζουν στο σκοτάδι και πεθαίνουν και αυτό πρέπει να καθορίζει τη στάση του καθενός», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τα περιστατικά «ανθρώπων που πεθαίνουν από μαγκάλια», όπως επισήμανε, λέγοντας πως «με πρόσχημα να μείνουμε στο ευρώ, άφησαν τους πολίτες και τη χώρα χωρίς ευρώ».
«Η χώρα βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση και καλούμαστε να αναρωτηθούμε εάν βρισκόμαστε μπροστά στην κορύφωση μίας τραγωδίας και μπροστά στην ανάγκη να λάβουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν την μοίρα του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:
«Υπάρχουν δύο δρόμοι: Ο ένας είναι καταστροφικός και φαύλος, ενώ ο άλλος είναι ο δρόμος μια ριζικής αλλαγής αλλά και σύγκρουσης με την ταξική αδικία, την κοινωνική αναλγησία, ο δρόμος της σύγκρουσης με την προοπτική που ετοιμάζει η κ. Μέρκελ για τους λαούς της Ε.Ε».
«Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι είναι κατά ένα εκατομμήριο περισσότεροι από τον ενεργό πληθυσμό», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε πως «από τα 3,6 εκατ. των εργαζόμενων, το 1,8 είναι μικρομεσαίοι και δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν δει τα εισοδήματά τους να συρρικώνονται».
«Αυτό είναι το success story του Μνημονίου και πλέον η χώρα βρίσκεται στη πιο δεινή θέση των τελεταίων 60 ετών. Το μνημόνιο θα μείνει στην ιστορία ως το χειρότερο κείμενο», υποστήριξε και έκανε λόγο για τεράστιες πολιτικές ευθύνες που δεν ξορκίζονται με τις διαταγές ότι όλα πάνε καλά και θα έχουμε ανάπτυξη.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως με την πολιτική της κατέστρεψε τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, την Υγεία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό.
«Μας λέτε ότι σώσατε την χώρα. Ποιον ακριβώς σώσατε κύριοι της κυβέρνησης», σημείωσε και αναρωτήθηκε: «Μήπως σώσατε όλους αυτούς που πεθαίνουν από αναθυμιάσεις αγιατί δεν έχουν να ζεσταθούν;».
«Μένετε για να βοηθήσετε τη χώρα αλλά σε λίγο δεν θα υπάρχει χώρα για να σώσετε», τόνισε. «Ωστόσο, πλέον έχετε μείνει μόνοι με την κυρία Μέρκελ για να λέτε πως όλα αυτά είναι σωτηρία. Και όλοι αυτοί δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ευρωπαίους αξιωματούχους που θεωρούν καταστροφική την πολιτική της τρόικας και ανέφερε την έρευνα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το έργο της τρόικας, ενώ αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε κάτι ανάλογο όταν το ζητούσε η Αξιωματική Αντιπολίτευση. 

«Κόκκινη γραμμή» για τον ΣΥΡΙΖΑ οι πλειστηριασμοί

«Αντί η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί το ιστορικό δίλημμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή την Ευρώπη και τη συζήτηση που γίνετε για την Ελλάδα, ακολουθεί τυφλά την καταστροφική περπατημένη. Το χειρότερο είναι πως όχι μόνο σιωπάτε αλλά παίζετε το κρυφτούλι με την τρίκα στο θέμα των πλειστηριασμών», τόνισε και συμπλήρωσε:
«Αυτό το παιχνίδι είναι επικίνδυνο ακόμα και για τα δικά σας στελέχη και για αυτό έχετε αρχίσει τις διαγραφές. Αυτό που έχουμε μπροστά μας είναι η τελευταία πράξη του δράματος που θα κάνει τη χώρα αποικία του χρέους». 
«Η αναπροσαρμογή που θα γίνει από τους πλειστηριασμούς θα οδηγήσει τις τράπεζες να πουλήσουν τα "κόκκινα δάνεια" σε ξένα funds, τα λεγόμενα κοράκια και τότε θα ξαναξυπνήσει ο εφιάλτης της Κύπρου».
Και πρόσθεσε: «Δεν θα αλλάξουν χέρια μόνο τα σπίτια αλλά ολόκληρη η ελληνική οικονομία. Για αυτό προειδοποιούμε πως οι πλειστηριασμοί είναι ο δούρειος ίππος για να αλλάξει χέρια η χώρα».
«Τότε θα συρρικνωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και για αυτό ζητάμε επιτακτικά να μην γίνουν οι πλειστηριασμοί», είπε ο ίδιος.
«Σταματήστε κάθε σκέψη για άρση των πλειστηριασμών», σημείωσε και ζήτησε να απαγορευτεί η πώληση των «κόκκινων δανείων» σε ξένα κοράκια. «Για μας η προστασία του τραπεζικού συστήματος δεν είναι μόνο οικονομικό θέμα, αλλά είναι κυρίως εθνικό. Και λυπάμαι ππυ η κυβέρνηση δεν το αντιλαμβάνεται».

Μήνυμα για συστράτευση όλων των ζωντανών δυνάμεων

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η επόμενη πενταετία θα είναι η πενταετία της δημιουργικής πολιτικής.
«Το μέλλον της χώρας θα πρέπει να είναι υπόθεση όλων των ζωντανών δυνάμεων. Αυτό αποτελεί τη συστράτευση και του λαού», τόνισε και δεσμεύτηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει με εντιμότητα για την διαπραγμάτευση της Ελλάδας αλλά μαζί με τις χώρες του Νότου που υποφέρουν, τους εργαζόμενους που πλέον κατάλαβαν πως δεν φορολογούνται για σώσουν τις χρεωμένες χώρες αλλά τις τράπεζες.
«Πρώτα θα καταργήσουμε το Μνημόνιο και μετά θα διαπραγματεύτουμε μία σημαντική μείωση του χρέους», επισήμανε και απευθυνόμενος στον κ. Στουρνάρα, είπε πως «διάβασα τη συνέντευξή σας στη Liberation και χαίρομαι που προτείνατε και εσείς αυτή τη ρεαλιστική λύση».
«Η κυβέρνησή μας θα εγγράψει στον επόμενο προϋπολογισμό το χρέος του αναγκαστικού κατοχικού δανείου», είπε και έκανε λόγο για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πατάξει τη φοροδιαφυγή.












newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com