Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Σκληρή επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα: Η Ελλάδα δε χρεκόπησε παρότι κάνατε ό,τι μπορούσατε...




Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2014. Αμέσως μετά ξεκίνησε η ονομαστική ψηφοφορία... Για πρώτη φορά, στην ψήφιση του Προυπολογισμού θα λάβουν μέρος 297 βουλευτές και όχι 300, καθώς απουσιάζουν οι 3 προφυλακισθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας λόγο για μεγάλες ανατροπές από την ψήφιση του προϋπολογισμού το 2013 και για μεγαλύτερες ανατροπές που θα έρθουν από την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2014.

"Η χώρα μας δε θα χρειαστεί δανεικά για να βγάλει τις ανάγκες της μετά από πολλά χρόνια" τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δήλωσε επίσης για τον νέο Προϋπολογισμό και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, ότι «όλοι μας επιζητούμε την αποδέσμευση από το μνημόνιο και αυτό είναι το πρώτο βήμα για να αποδεσμευτούμε από το μνημόνιο. Έτσι εξασφαλίζεται και η πραγματική εθνική μας ανεξαρτησία. Όχι με δανεικά».
Ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε πολλές φορές "λαϊκιστή" τον λέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε με έμφαση στα αποτελέσματα του προϋπολογισμού του 2013 και το πρωτογενές πλεόνασμα για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας λέγοντας ότι «αυτά είναι η πραγματική επανάσταση και όχι η επανάσταση του ψέματος που είπε απόψε ο κ. Τσίπρας». «Όπως συμβαίνει με όλες τις επαναστάσεις, έγιναν πολλές θυσίες για να πετύχουν αυτές τις επαναστάσεις. Αντίθετα όμως με άλλες ψευδεπίγραφες επαναστάσεις, οι δικές μας πιάνουν τόπο και βάζουν τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Αναφέρθηκε επίσης στην εξάλειψη του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου και στην αποκλιμάκωση της ανεργίας από την ερχόμενη χρονιά.

"Η Ελλάδα δε χρεοκόπησε παρότι εσείς κάνατε ότι μπορούσατε γι' αυτό" είπε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Η εξωστρέφεια και η επιχειρηματικότητα επίσης δεν χρεοκόπησαν συμπλήρωσε.

Συνέχισε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ με τον ίδιο τόνο: Οταν ψηφίζαμε πέρυσι τον προϋπολογισμό αμφισβητούσατε ότι θα πάρουμε τη δόση και την πήραμε... Λέγατε ότι δε θα ανακεφαλαιοποιήθούν οι τράπεζες... ότι η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη...  Φέτος ήρθατε και μας είπατε τα ίδια! Είστε πολύ προβλέψιμοι γιατί δεν έχετε πολιτική, είστε ιδεοληψίες". 

Και συνέχισε "Σας ενόχλησε πολύ που σημειώνονται επιτυχίες, ακούτε τη λέξη επιτυχία και κάτι παθαίνετε"

"Για επιτυχίες δε μίλησαμε εμείς πρώτοι αλλά ο διεθνής τύπος, που μας αμφισβητούσε. Εκείνοι μίλησαν για Grexit... Δε σας ενοχλούσε όταν μας είχαν για τελειωμένους, σαν ενοχλεί όμως τώρα που γυρίσαμε το καράβι".

Για το ζήτημα της άρσης των πλειστηριασμών

Για το θέμα των άρσης των πλειστηριασμών ο πρωθυπουργος τόνισε ότι οι αδύναμοι και οι άνεργοι δεν κινδυνεύουν. "Οι κατοικίες τους θα συνεχίσουν να προστατεύονται".

Για τη φορολογία των ακινήτων

Για τους φορολογία των ακινήτων είπε "Η συνολική επιβάρυνση των ακινήτων δεν θα είναι μεγαλύτερη από τη σημερινή, με επιμέρους βελτιώσεις... Θα υπάρξει διεύρυνση της φορολογικής βάσης, θα υπάρχει ένας ενιαίος φόρος, δεν θα λαμβάνεται μέσω της ΔΕΗ". 

Προς Τσίπρα: "Έγκλημα να λέτε για κούρεμα καταθέσεων"

"Είπατε θα κινδυνεύσουν καταθέσεις. Ο κ. Βενιζέλος είπε σωστά, είναι έγκλημα που το είπατε… Εμείς κεφαλαιοποιήσαμε το τραπεζικό σύστημα και είναι θωρακισμένο. Κάθε μέρα ακούμε ιστορίες τρόμου που στη συνέχεια διαψεύδονται… πάση φύσεως λαϊκιστές από την αξιωματική αντιπολίτευση και όχι μόνο".

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε επίσης "Λένε ότι θα δώσουν περισσότερα κονδύλια στην Υγεία, αλλά καταψηφίζουν το νόμο που φθηναίνει τα φάρμακα" και συμπλήρωσε "Νομίζετε ότι σας ακούνε; 30-40 ήταν απ' έξω σήμερα" αναφερόμενος στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Για τα πανεπιστήμια:

"Κάποιοι δεν θέλουν η Ελλάδα να πάει καλύτερα. Ασχολούνται για το αν θα μπουν οι πανεπιστημιακοί υπάλληλοι στην διαθεσιμότητα. Όλα τα ιδρύματα συμμορφώθηκαν εκτός από δυο. Το ένα συμμορφώθηκε πριν χάσει το εξάμηνο...
Πολλοί μάλιστα είναι συνεπώνυμοι και μη γελάτε γι’ αυτό. Πολλά από αυτά θα επρεπε να τα βγάλουμε στη φόρα.. Ακούμε κάθε μέρα αν κάποιοι υπάλληλοι πανεπιστημίων θα μπουν σε διαθεσιμότητα… Χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους και ασχολούμαστε με 100 άτομα! Τα θέλετε κλειστά τα πανεπιστήμια" είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.
"Την επόμενη χρονιά θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της βιωσιμότητας του χρέους" τόνισε. 

Θα δοθεί στην κοινωνία μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα

"Μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα θα δοθεί στην κοινωνία. Θα δοθεί στους χαμηλοσυνταξιούχους και σε ένστολους για παράδειγμα... Θα είναι η πρωτη σημαντική ανακούφιση για τους συμπολίτες μας και υποφέρουν" σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

"Η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές και θα επιταχυνθεί και η εξομάλυνση της ρευστότητας και η ανάκαμψη της χώρας" είπε.

Για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα

"Εξακολουθούμε να κάνουμε σκληρές διαπραγματεύσεις με Τρόικα. Είμαστε στον πιο δύσκολο κόμβο αλλά θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε ήδη επιτυχίες να δείξουμε… Κι ας έχουμε απέναντι μι αντιπολίτευση που δεν το εύχεται…"

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους βουλευτες να ψηφίσουν τον Προϋπολογισμό για το 2014. "Πέρυσι ψηφίσαμε προϋπολογισμό που άφηνε πίσω την κατρακύλα, φέτος θα ψηφίσομε προϋπολογισμό για ελπίδα…". 

"Σε ένα μόνο συμφωνώ με τον κ. Τσίπρα. Υπάρχει η Ελλάδα του χτες και η Ελλάδα του αύριο. Όσο ο ίδιος θα χτίζει το χτες εμείς θα χτίζουμε την Ελλάδα του αύριο" είπε και έκλεισε λέγοντας "Σας καλώ να πάμε πέρα από επανάσταση, να πετύχουμε αληθινή ανάσταση της πατρίδας μας".








newsit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com