Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Χαρ. Αθανασίου: Διαβεβαιώσεις για τα αναδρομικά των δικαστών ...




Αδικία, την οποία υποσχέθηκε ότι θα αποκαταστήσει σύντομα, χαρακτήρισε τη μείωση των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, μιλώντας στην τακτική γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
«Γνωρίζω ότι καίτοι η Πολιτεία σας σέβεται και σας στηρίζει, δεν είναι πάντα συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι σας. Και αναφέρομαι  στο ζήτημα των αποδοχών. Παραγνωρίζει ότι η μισθολογική και η συνταξιοδοτική αντιμετώπιση των δικαστικών λειτουργών δεν είναι θέμα οικονομικό, αλλά αποκλειστικά θεσμικό, που το ίδιο το Σύνταγμα προστατεύει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου, ο οποίος υποσχέθηκε ότι τα οφειλόμενα αναδρομικά (τελευταία δόση) των δικαστών θα καταβληθούν κανονικά τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ οι συνταξιούχοι θα τα λάβουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Επίσης, ο κ. Αθανασίου  δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει την ίδρυση της Δικαστικής Αστυνομίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η εξαγγελθείσα εδώ και πολλά χρόνια ίδρυση της δικαστικής αστυνομίας ήρθε πλέον η στιγμή να υλοποιηθεί. Θα το κάνουμε πραγματικότητα μαζί με τους συνεργάτες μου στο υπουργείο Δικαιοσύνης και θα δείτε σύντομα τον τρόπο. Με τις παρούσες συνθήκες θεωρώ ότι είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση και θα σχεδιαστεί για να παράσχει ουσιαστικό αποτέλεσμα».
Αναφερόμενος στην καθυστέρηση απονομής της Δικαιοσύνης, ο κ Αθανασίου είπε χαρακτηριστικά: «Όλοι χρησιμοποιούμε τη φράση «επιτάχυνση της Δικαιοσύνης».  Έχουμε μετρήσει πάνω από 50   νόμους τα τελευταία 38 χρόνια που έφεραν αναποτελεσματικά το τίτλο αυτό. Αιτία  είναι η διαπίστωση της ανάγκης των πολιτών για αποτελεσματική δικαιοσύνη. Και αυτό είναι κοινός  τόπος για όλους μας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν συμμετάσχει σε αυτή τη προσπάθεια περισσότερο από κάθε άλλον παράγοντα στην απονομή της Δικαιοσύνης», ενώ σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των δικαστηρίων υποστήριξε ότι θα παρέμβει κάθετα σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου αναφέρθηκε στα «καυτά» θέματα που απασχολούν το χώρο της Δικαιοσύνης και τους δικαστές, ενώ  έκρουσε και πάλι «έντονα την καμπάνα στην εκτελεστική εξουσία», επισημαίνοντας παράλληλα ότι τα προβλήματα και οι ελλείψεις έχουν τόσο διογκωθεί, ώστε «εάν η Πολιτεία εξακολουθήσει να αδιαφορεί, η κατάσταση στη λειτουργία και απονομή της Δικαιοσύνης θα καταστεί σύντομα μη αναστρέψιμη»




naftemporiki.gr/story/742725

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com