Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Οι Τούρκοι μας βάζουν να αγοράσουμε κι άλλα Zubr! Απίστευτες διαστρεβλώσεις ...




Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Σε πλήρη διαστρέβλωση των όσων ανέφερε ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας κ Αντόνοφ σε ρωσικό ΜΜΕ για την νέα ελληνορωσική αμυντική συμφωνία  προχώρησε μερίδα του τουρκικού τύπου, εμφανίζοντας την Ελλάδα να προχωρά εν μέσω κρίσης σε νέες αγορές όπλων από την Ρωσία και μάλιστα 3 γιγαντιαίων Χόβερκραφτ Zubr!

Επικαλούμενα  δήθεν  αναφορές σε 2 ελληνικά σάιτ ( ένα αθηναϊκό και ένα της Ρόδου) οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν - προφανώς κατευθυνόμενες από κάποιο κέντρο - οτι  σύμφωνα  (δήθεν) με τον ρωσικό τύπο, στη (ελληνορωσική) συμφωνία τονίστηκε ότι το πρώτο Hovercraft που θα αγοραστεί από τη Ρωσία, θα εγκατασταθεί, πρωτίστως στην περιοχή των Ιμίων και στην περιοχή των ελληνικών νησιών κοντά στην Αλικαρνασσό, τη Μαρμαρίδα και τη Σμύρνη!( αυτά τα γράφει, μεταξύ άλλων η Yeni Safak).

Το πλήρες παραμύθι- χωρίς, όμως,  ...δράκο!

Η  Vatan είναι πιο αναλυτική στην φαντασία του υποβολέα της : Στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο«Απόβαση από την Ελλάδα στα νησιά», έγραψε ότι η Ελλάδα, για την ασφάλεια των νησιών στο Αιγαίο, αγοράζει από τη Ρωσία τρία γιγαντιαία στρατιωτικά αποβατικά πλοία. Στα πλοία υπάρχουν τρία άρματα, 10 θωρακισμένα μεταφορικά και πυραυλικά συστήματα.

Το δημοσίευμα συνεχίζεται στις εσωτερικές σελίδες, με τον τίτλο...«Δώρο από τη Ρωσία στη γείτονα 3 πολεμικές μηχανές» και τον υπότιτλο  «Η Ελλάδα με τη συμφωνία που έκανε με τη Ρωσία θα προστατέψει με τις σημαντικότερες πολεμικές μηχανές της θάλασσας, τα νησιά στο Αιγαίο που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία, με πρώτα τα Ίμια» 

Στο δημοσίευμα επικαλείται - διαστρεβλωμένα όπως είπαμε - ότι οι προαναφερθείσες ιστοσελίδες ανάρτησαν είδηση με τον τίτλο «Η Ρωσία θα βοηθήσει την Ελλάδα στο Αιγαίο για να παρεμποδίσει την τουρκική κατάληψη» . Στην ''είδηση'' αναφέρεται ότι η συμφωνία που έγινε στην Αθήνα, στις 3 Δεκεμβρίου, στην οποία συμμετείχε και ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, κ. Αντόνοφ, υπογράφηκε με σκοπό την προστασία των πάνω από 2.000 νησιών στο Αιγαίο.

Το τάγμα,λέει, θα εγκατασταθεί πρωτίστως στην περιοχή των Ιμίων και στην περιοχή των νησιών που βρίσκονται κοντά στην Αλικαρνασσό, τη Μαρμαρίδα και τη Σμύρνη.  Το Hovercraft, που είναι ρωσικής κατασκευής και μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 60 χλμ την ώρα, μεταφέρει 140 κομάντος πλήρως εξοπλισμένους. Πέραν αυτών, στο πλοίο χωρούν επίσης 3 άρματα, πύραυλοι μακρού βεληνεκούς και 10 θωρακισμένα οχήματα προσωπικού. Τα Hovercraft μπορούν και κινούνται τόσο στη ξηρά, όσο και στη θάλασσα, έγραψε για ''περιτύλιγμα'', για να βάλει μέσα, με πονηρό τρόπο,  το ψέμα περί νέας αγοράς...

Επίσης η  Turkiye αναφέρεται στο ίδιο θέμα με τον τίτλο «Η Ελλάδα θα προστατέψει τα νησιά με πλοία Hovercraft». Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η Ελλάδα θα προστατέψει τα νησιά που είναι κοντά στην Τουρκία, στο Αιγαίο και πρώτα τα Ίμια με Hovercraft, που έχουν πυραύλους μακρού βεληνεκούς...

Βεβαίως όπως είναι παγκοσμίως γνωστό η αγορά από την Ελλάδα  4 ρωσικής κατασκευής Hovercraft ταχείας μεταφοράς μέσων και προσωπικού έχει γίνει πριν από πάρα πολλά χρόνια. 
Η ένταξή τους στον ελληνικό  Στόλο το 2001  και έκτοτε τα σκάφη αυτά έχουν πάρει ήδη μέρος σε δεκάδες ασκήσεις - ακόμα και διεθνείς ή του ΝΑΤΟ! 

Τι είπε ακριβώς ο Ρωσος υφυπουργός
Αναρωτηθήκαμε : Μήπως έκανε λάθος ο Ρώσος  υφυπουργός κ. Ανατόλι Αντόνοφ ( που συνόδευε τον προϊστάμενο του κ. Σεργκέι Σοϊγκού στην Αθήνα) και τα δήλωσε αλλά αντ' άλλων στην συνέντευξή του; Ψάξαμε και βρήκαμε την συνέντευξη στον Ρωσικό τύπο και είδαμε ότι ο άνθρωπος δεν λέει τίποτα παραπάνω από τα γνωστά για τα Zubr :<<Πριν από μερικά χρόνια τα ρωσικά αποβατικά σκάφη με φουσκωτό στρώμα τύπου Zubr ((hovercraft) προστέθηκαν στο οπλοστάσιο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Τα σκάφη αυτά, τα οποία είναι ικανά να αναπτύσσουν ταχύτητα έως 60 μίλια/ώρα, είναι ιδανικά για την προστασία των πολυάριθμων ελληνικών νησιών>>,τονίζει επί λέξει!.Και αφού αναφέρεται στις γνωστές τεχνικές και επιχερησιακές δυνατότητες του, συμπληρώνει ότι όλα αυτά θέλουν συντήρηση αλλά η Ελλάδα δεν έχει  χρήματα: <<Όμως, ακόμη και το πιο εξελιγμένο οπλικό σύστημα έχει ανάγκη από συντήρηση και εκσυγχρονισμό. Η Αθήνα, ασφαλώς, θα προέβαινε μετά χαράς σε μια τέτοια ανανέωση με τη βοήθεια του ρωσικού ναυτικού οπλοστασίου. Το ταμείο της Ελλάδας όμως διαθέτει ελάχιστα χρήματα. Η ρωσική αμυντική βιομηχανία μπορεί υπό αυτές τις συνθήκες -και όχι μόνο υπό αυτές- να βοηθήσει>>.

Δηλαδή ότι όλα αυτά θέλουν συντήρηση αλλά η Ελλάδα δεν έχει  χρήματα! Πουθενά περί αγοράς, τώρα, άλλων!
Το ίδιο ψάξαμε και τα 2 ελληνικά σάιτ που επικαλείται ο τουρκικός τύπος : Τα ίδια με το ρωσικό λένε- πουθενά ότι θα αγοράσει η Ελλάδα νέα Χόβερκραφτ από την Ρωσία!

Γιατί κατασκεύασαν το ψέμα  

Γιατί όμως έγινε η διαστρέβλωση από τις Τουρκικές εφημερίδες; Ποιοι και γιατί διοχέτευσαν ψεύτικες ειδήσεις;
Την εξήγηση την δίνει η ίδια η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak στην συνέχεια του <<ρεπορτάζ>> της: Έχει να κάνει με την υπερασπιστική της γραμμή έναντι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ για την επιλογή της να ανακοινώσει ότι θα προμηθευτεί Κινεζικά αντιαεροπορικά. Έτσι << καρφώνει>> την Ελλάδα  όχι για τις προ πολλών ετών αγορές της  από την Ρωσία αρκετών όπλων, αλλά για να ''ερεθίσει'' και να βάλει φιτιλιές στην Ουάσιγκτον  με διασπορά ψευδών ειδήσεων για αγορά δήθεν και άλλων, τώρα:

Έτσι η  Yeni Safak ...εστιάζει ...σωστά στον ''στόχο'' που δεν είναι άλλος από την Ελλάδα: Αναφέρεται λοιπόν στο θέμα  με τον τίτλο «Διπρόσωπο ΝΑΤΟ» και τον υπότιτλο «Υπάρχουν για την Αθήνα, δεν υπάρχουν για την Άγκυρα». Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι το ΝΑΤΟ, που αντιτίθεται στη συμφωνία πυραύλων της Κίνας και της Τουρκίας, συνεχίζει τη διπροσωπία του, αναφορικά με την αγορά της Ελλάδας από τη Ρωσία. Το ΝΑΤΟ, που αντιτάχθηκε στην αγορά πυραύλων της Τουρκίας από την Κίνα, τραβάει την προσοχή το γεγονός ότι δε μιλάει στο να πάρει η Αθήνα τα πλοία αυτά από τη Ρωσία, έγραψε ψευδώς περί δήθεν νεας ελληνικής αγοράς από την Ρωσία. 

 Ρίχνουν τροφή για ...''αμερικανάκια''

<< Ποιος ξέρει κάποια ...αμερικανάκια μπορεί να το ...χάψουν>> ήταν φαίνεται το σκεπτικό κύκλων στην Αγκυρα που διοχετεύουν αυτά στα Τουρκικά ΜΜΕ...

 Αυτό που κάνουν όμως ότι δεν θυμούνται οι Τούρκοι είναι ότι η Αθήνα δεν  κρύβει ότι έκανε πριν από χρόνια επιλογή για πολλές αγορές όπλων από την Ρωσία και μερικές φορές αυτό το πλήρωσε με ασφυκτικό πρέσινγκ- πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό. Διαφοροποίηση πηγών έκανε, σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις της,  και σε κάποια ''αγορά του αιώνα'' μοιράζοντας την απόφαση ανάμεσα σε F-16 και Mirage. 
Σημασία δεν έχει  να δούμε τώρα σε αυτό το σημείωμα αν ήταν αυτές οι επιλογές συνολικά καλές ή όχι. 

Ο γνωστός ''Επιτήδειος Ουδέτερος''

Αυτό που λέμε 'όμως είναι  ότι η Τουρκία - ο γνωστός ''Επιτήδειος Ουδέτερος''- αν κάνει που και που κανένα ...τσαλιμάκι το κάνει μόνο και μόνο για ...να εκβιάσει και προωθήσει   το ανατολίτικο παζάρι που ξέρει καλά! Όπως ήδη έσπευσε να κάνει πίσω για τα αντιαεροπορικά και να δέχεται ξανά νέες προσφορές από ΗΠΑ...













onalrt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com