Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Δεύτερη αερομεταφερόμενη ταξιαρχία συστάθηκε και δοκιμάστηκε...




Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος υλοποιώντας τη λογική η άμυνα της χώρας να βασίζεται σε ευέλικτες δυνάμεις που να μεταφέρονται άμεσα και να είναι αποτελεσματικές προχώρησε στη σύσταση και δεύτερης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας προκειμένου να δώσει το παρόν όπου χρειαστεί. Η συγκεκριμένη ταξιαρχία θα καλύψει, όπου χρειαστεί, τη νότια Ελλάδα.
Μετά από την οργάνωση της ταξιαρχίας αυτής το ΓΕΕΘΑ αποφάσισε να τη δοκιμάσει και να εντοπισθούν οι όποιες τυχόν αδυναμίες και κενά διαπιστωθούν.
Έτσι το περασμένο Σάββατο έως και χθες πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, η άσκηση «ΜΙΝΩΑΣ 13», όπου και αξιολογήθηκε επιχειρησιακά η 5η Ταξιαρχία Πεζικού που μετεξελίχθηκε σε σε Αερομεταφερόμενο Σχηματισμό.
Στη συγκεκριμένη άσκηση κλήθηκε μεγάλος αριθμός εφέδρων όπου και συμμετείχε σε όλες τις προγραμματισμένες επιχειρησιακές δραστηριότητές της μέρα και νύχτα.
Αποκτώντας επαρκείς αερομεταφερόμενες δυνάμεις θα μπορούν να κλείσουν κάποιες διάσπαρτες μονάδες ώστε να γίνει εξοικονόμηση πόρων.
Γ.Κοκ.








/newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com