Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

11,5% δίνει η Pulse στην ΧΑ αλλά είναι ... λίγο - Όμως αλλάζει τα πάντα...





Υψηλά ποσοστά στην πρόθεση ψήφου του κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή καταγράφεται στην δημοσκόπηση της της εταιρείας Pulse για την εφημερίδα "Ποντίκι", όπως έχει ήδη καταγράψει το defencenet.gr (διαβάστε σχετικά εδώ).
Το 10.5% στην απόλυτη πρόθεση ψήφου είναι τεράστιο ποσοστό σε σχέση με αυτό που έχει υποστεί το κόμμα. Η εκλογική επιρροή του 11,5% που δίνει η εταιρεία είναι πολύ χαμηλή κατά την εκτίμησή μας.
Το κόμμα εκτιμούμε ότι βρίσκεται σε επίπεδα άνω του 13% σε σχέση με την απόλυτη πρόθεση ψήφου.
Και μην ξεχνάμε ότι ουδείς δημόσιος υπάλληλος δηλώνει από τηλεφώνου ότι θα ψηφίσει Λαϊκό Σύνδεσμο...
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν:
Σύριζα 22%
ΝΔ 21,5%
Χρυσή Αυγή 10,5%
ΠΑΣΟΚ 6,5%
ΚΚΕ 5%
ΑΝΕΛ 4,5%
ΔΗΜΑΡ 3%
Την ίδια στιγμή στα ποσοστά με αναγωγή τα κόμματα λαμβάνουν:
Σύριζα 24,5%
ΝΔ 24%
Χρυσή Αυγή 11,5%
ΠΑΣΟΚ 7,5%
ΚΚΕ 5,5%
ΑΝΕΛ 5%
ΔΗΜΑΡ 3,5%
Αναποφάσιστοι 10%
Τι σημαίνουν ολα αυτά: Η κυβερνητική επιχείρηση του περασμένου Σεπετεμβρίου απέτυχε.
Στις δημοκρατίες, έστω στις ιμιτασιόν δημοκρατίες όπως η ελληνική, τελικά γίνεται ότι θέλει ο λαός, ότι αποφασίσουν οι πολίτες.
Και οι πολίτες αναδεικνύουν την ΧΑ σε τρίτο κόμμα και μάλιστα ενισχυμένο. Ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Η αποφυλάκιση των βουλευτών του κομματος είναι μονόδρομος...
Και τα παραπάνω ποσοστά είναι και μια απάντηση σε όσους είχαν συμμαχήσει με την trilateral του Λουκά Παπαδήμου και σε όσους φαντ΄ζονται ότι μπορούν να καλύψουν τον εθνικιστικό χώρο.
Οι ψήφοι κερδίζονται με αγώνες και κερδίζει όποιος πιάσει το πολιτικό ρεύμα.
Να σημειώσουμ και την αλλαγή στην πρώτη θέση: Η ΝΔ βρίσκεται σε διαρκή υποχώρηση. Η δημοσκόπηση είναι πολύ "ευγενική" απέναντι στα κυβερνητικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ 7,5%, αν είναι δυνατόν!) αλλά αυτός είναι ο κανόνας της "αστικής ευγένειας"...
Τον περασμένο Σεπτέμβριο σε μια δημοσκόπηση που κάλυπτε κατά κύριο λόγο την περίοδο πριν την δολοφονία Φύσσα στην πρόθεση ψήφου προηγείτο η ΝΔ με 21,5%, ακολουθούσε σε μικρή απόσταση μίας μονάδας ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη δύναμη ο Λαϊκός Σύνδεσμος με 13%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι ΑΝΕΛ με 4%, η ΔΗΜΑΡ με 3%.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στο σκέλος της έρευνας που έγινε μετά τη δολοφονία η Χρυσή Αυγή υποχωρούσε μία μονάδα, στο 12% στη εκλογική επιρροή. Η ΝΔ ενισχύθηκε στο 22,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com