Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Γενέθλιος ημέρα της Σχολής Τεθωρακισμένων...



152 χρόνια Σχολη Αξιωματικών Τεθωρακισμένων
“Δια του ελιγμού η Νίκη”

 Για πρώτη φορά γιορτάστηκε η γενέθλιος ημέρα της Σχολής Αξιωματικών Τεθωρακισμένων την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 στο Στρατόπεδο “Επιλάρχου Μελίδη” στον Αυλώνα, παρουσία των Β' Υπαρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου κ. Αθ. Στυλιανόπουλου, ΔΙΤ/ΓΕΣ Υποστρατήγου κ. Δημητρίου Θωμαΐδη, Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΣ Στρατηγού ε.α. κ. Κωνσταντίνου Ζιαζιά, εν ενεργεία και ε.α. Αξιωματικών οι οποίοι διατελέσαν Δκτες της Σχολής, καθώς και Αξιωματικοι εν ενεργεία και ε.α.
Η εκδήλωση άρχισε με δοξολογία και την ευχή του π. Αθανάσιου Χρυσούλα και στην συνέχεια αναγνώστηκαν τα ονόματα των εκλιπόντων Αξιωματικών του Ιππικού - Τεθωρακισμένων που έπεσαν ηρωϊκώς πεσόντες στις μάχες για την προάσπιση της ακεραιότητας της πατρίδας μας.
Μετά την ανάγνωση της Η.Δ. από τον Δκτη της Σχολής Συνταγματάρχη (ΤΘ) κ. Αντώνιο Χατζηγεωργίου, άρχισε η άριστη και πολύ ενδιαφέρουσα ιστορική παρουσιάση του Όπλου, από το ιππικό στην αρχαιότητας μέχρι την μετεξέλιξή του στα τεθωρακισμένα άρματα μάχης και τις τελευταίες εκπαιδευτικές εξελίξεις της Σχολής Τεθωρακισμένων. 
Ρίγη συγκινήσεως και εθνικής υπερηφάνειας προκάλεσε το άκουσμα του Εθνικού μας Ύμνου, αλλά και το “Χαλύβδινη Ψυχή” από τα χείλη των παρόντων μαθητών της Σχολής νέων Ανθυπιλάρχων και ΥΕΑ.
Στο τέλος ο οικοδεσπότης Διοικητής της Σχολής Συνταγματάρχης (ΤΘ) κ. Αντώνιος Χατζηγεωργίου δεξιώθηκε τους προσκεκλημένους τους στην Λέσχη Αξιωματικών.
Τον Σύνδεσμο Αποστράτων Αξιωματικών Ιππικού Τεθωρακισμένων εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Υποστράτηγος ε.α. κ. Χρήστος Παπαδογεωργόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας Αντιστράτηγος κ.Θεόδωρος Κατσάρης το μέλος του Δ.Σ. κ. Χρήστος Καραβίας και μέλη του Συνδέσμου. 
 


saith,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com