Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Προμελετημένη μεθόδευση Γεωργιάδη με τις ευλογίες Σαμαρά...




Ο υπουργός Υγείας πρωταγωνιστεί στο σόου διάλυσης της δημόσιας υγείας, με το Μέγαρο Μαξίμου να χειροκροτεί από τα παρασκήνια.
Το «υποκριτικό» τάλαντο του κ. Άδωνι Γεωργιάδη είναι γνωστό στον ελληνικό λαό χρόνια τώρα, καθώς ο νυν υπουργός Υγείας έχει δώσει πλείστες παραστάσεις που βρίθουν εξυπνακισμών και λαϊκιστικής ατάκας, είτε πρόκειται για τις τηλεπωλήσεις του είτε για τις πολιτικές τοποθετήσεις του, από τα τηλεοπτικά πάνελ μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων.
Σε ένα ακόμα σόου έχει μετατρέψει καιρό τώρα τη δημόσια υγεία, απαξιώνοντας τα δημόσια νοσοκομεία, συκοφαντώντας Έλληνες επιστήμονες και πιο πολύ τον ιατρικό κλάδο, ενοχοποιώντας το φάρμακο και όποια κοινωνική παροχή είχε απομείνει προς τον ελληνικό λαό. Τους μήνες που βρίσκεται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ακούσαμε για γιατρούς που κάνουν «πάρτυ» με το δημόσιο χρήμα, για διεφθαρμένους συνδικαλιστές, για εργαζόμενους σε νοσοκομείο που εμπόδισαν έλεγχο, για άλλους εξαγριωμένους εργαζόμενους που στα «χέρια» τους κινδύνεψε ο υπουργός, για στοιχήματα ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.
Παράλυτη-η-δημόσια-υγεία-στην-Ξάνθη
Για τις τεράστιες ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού, τις ελλείψεις σε φάρμακα, το κλείσιμο δημόσιων δομών υγείας, τις απλήρωτες εφημερίες γιατρών στα νοσοκομεία, ο κ. Γεωργιάδης τονίζει συνεχώς ότι έχει δρομολογήσει την επίλυσή τους. Όμως οι εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία σε ημέρες εφημερίας συνεχίζουν να υπάρχουν, οι πολίτες συνεχίζουν να μην έχουν χρήματα για τα φάρμακά τους, στην επαρχία οι ασθενείς αναγκάζονται να μετακινούνται σε όμορους νομούς για να βρουν παροχές δημόσιας υγείας, ενώ στα νησιά «δεν κοιμούνται ήσυχοι» καθώς οι ελλείψεις μπορούν να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές.
Η μεθόδευση σαφής: ο κ. Γεωργιάδης δημιούργησε μια ισοπεδωτική εικόνα για τη δημόσια υγεία, με στόχο να κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να επιβάλλει τα απάνθρωπα μέτρα της τρόικα χωρίς αντιδράσεις. Με το προφίλ του «σωτήρα» άλλωστε διεκδικεί τις δάφνες από τον Τόμσεν και την παρέα του.
Η παράσταση του κ. Γεωργιάδη παίχτηκε σε δύο επίπεδα. Μπροστά στις κάμερες συκοφαντούσε τις δημόσιες παροχές υγείας και από πίσω διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι διαπραγματεύεται σκληρά με τους εκπροσώπους των δανειστών, για το καλό του ελληνικού λαού. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις δε, που διαβεβαίωνε εκπροσώπους φορέων του τομέα της Υγείας ότι συμφωνεί και ο ίδιος με διάφορα αιτήματά τους και κάνει ό,τι μπορεί για να τα «περάσει» στην τρόικα. Η πραγματικότητα τον διέψευσε όμως ξανά. Δεν είναι παράξενο λοιπόν ότι κατέληξε να συμφωνεί σε αυτά που μέχρι πρότινος υποτίθεται ότι διαφωνούσε.
sygkentrosi diamartyrias nosokomeiakon giatron einap sto ypoyrgeio ygeias
Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς δεν είναι καθόλου άμοιρος ευθυνών. Η επιλογή του Άδωνι Γεωργιάδη για το κρίσιμο υπουργείο Υγείας αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τυχαία, καθώς στο πρόσωπο του 41χρονου υπουργού βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο, ο οποίος χωρίς ταλαντεύσεις θα υλοποιούσε όλες τις απαιτήσεις της τρόικα. Το σχέδιο που εκπονήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου εφαρμόστηκε κατά γράμμα έτσι ώστε ο πρωθυπουργός να μείνει στο απυρόβλητο. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Γεωργιάδης μετά από εβδομάδες επί εβδομάδων που άφηνε ανοιχτά μία σειρά από ζητήματα, επέλεξε να δώσει μια τελική, συνολική απάντηση τώρα και να συγκεντρώσει ο ίδιος τα πυρά του τομέα της Υγείας. Η απάντηση αυτή αποκρυσταλλώνεται στην τροπολογία της Παρασκευής για την τιμολόγηση των φαρμάκων, στην επίσπευση του σχεδίου διάλυσης του ΕΟΠΥΥ που έχει καταληκτική ημερομηνία την 6η Δεκεμβρίου, στην επικείμενη καταβαράθρωση της φαρμακευτικής δαπάνης που το ύψος της αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Με προκλητικές δηλώσεις όπως «οι χειρουργοί της Πρωτοβάθμιας μόνο συνταγογραφούν και ξέχασαν να χειρουργούν...», «εάν η υγεία είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα, εσείς γιατί πληρώνεστε;» απευθυνόμενος σε γιατρούς, επιχειρεί να συγκεντρώσει τα βέλη πάνω του και να μείνει εκτός πλάνου ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε τελευταία ανάλυση είναι ο υπεύθυνος της εφαρμοζόμενης πολιτικής.
nosokomeia1
Οι δε εκκλήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ προς τον κ. Σαμαρά, που έχουν ζητήσει δημόσια την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να δώσει λύση, προφανώς θα πέσουν στο κενό. Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως σύσσωμο χειροκροτεί από τα παρασκήνια την αβανταδόρικη παράσταση του Άδωνι Γεωργιάδη, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς στην Άνγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Παρασκευή, για να εισπράξει τα εύσημα του Βερολίνου.











newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com