Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΤΟ "ΒΗΜΑ"



Ποιος είναι ο βασικός ύποπτος του φονικού στο Ν.Ηράκλειο...


Θεωρίες της αστυνομίας για το ποιός κρύβεται πίσω από το φονικό των παιδιών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, επεξεργάζεται η εφημερίδα "Βήμα".
Μιλούν για νεαρό που είχε συλληφθεί προ μερικών ετών για συμμετοχή σε ένοπλες επιθέσεις αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για άτομο του οποίου το «προφίλ» δεν είχε προσδιορισθεί ως σήμερα. Η πιθανή εμπλοκή του αναδείχθηκε αρχικά από το βίντεο της φονικής επίθεσης όπου το ύψος, ο σωματότυπός του και κυρίως μια ιδιοτυπία στο βάδισμά του τον κατέταξαν από την αρχή στις πρώτες θέσεις του κύκλου υπόπτων, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιηθεί τίποτα.
Η ΕΛ.ΑΣ. αποφεύγει να τον προσαγάγει και ήδη επιχειρεί να τεκμηριώσει την τυχόν εμπλοκή του, όπως και άλλων υπόπτων, με αναλύσεις κλήσεων, παρακολουθήσεις και άλλες ενέργειες. Και αυτό γιατί θεωρούν δεδομένο ότι οι συμμετέχοντες στη φονική ενέργεια θα έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν «άλλοθι» για την κρίσιμη χρονική περίοδο. Ωστόσο οι αστυνομικοί είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, προχωρούν σε σαρώσεις των τηλεφωνικών κλήσεων στην περιοχή και συλλέγουν προσεκτικά όλα τα στοιχεία, χωρίς να αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο αφού, όπως λένε, «το αντάρτικο πόλης μάς κρύβει εκπλήξεις».
Οπως αναφέρουν, «οι οργανωτές της επίθεσης είχαν επιλέξει τα συγκεκριμένα γραφεία της Χρυσής Αυγής γιατί ήταν ευάλωτος στόχος με πολλές οδούς διαφυγής και υπήρχαν κινήσεις χρυσαυγιτών στους εξωτερικούς χώρους, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στα γραφεία της Μεσογείων, του Πειραιά κτλ. Επιπλέον ήξεραν ότι η επίθεσή τους θα καταγραφεί από κάμερες και αυτή ακριβώς την επιδεικτική, αιματηρή ενέργεια επεδίωκαν. Οταν είχαν συλληφθεί το 2010 μέλη κάποιας ένοπλης οργάνωσης, είχε βρεθεί στην κατοχή τους πλήρης λίστα με όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές κάμερες σε περιοχές όπου σχεδίαζαν επιθέσεις. Αυτή όμως ήταν και η μεγάλη παγίδα για αυτούς καθ' ότι το ύψος 1,70 μ.-1,75 μ. του δράστη, το σουλούπι, οι κινήσεις του, καθώς και το δεδομένο ότι είχε προφανώς εμπειρία από τέτοιου είδους πράξεις, μειώνουν σε ένα ποσοστό 80%-90% τον κύκλο των υπόπτων».
Με βάση αυτά τα δεδομένα η ΕΛ.ΑΣ. δημιούργησε αμέσως έναν κύκλο 5-6 υπόπτων που πιθανολογείται ότι είχαν άμεση σχέση με την αιματηρή ενέργεια.
Ενας εξ αυτών θεωρείται ότι συμμετείχε στη δράση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και είχε πρωτοστατήσει στις πρώτες φάσεις δράσης της. Κύριο στοιχείο, η πλήρης ταύτιση σωματοδομής και κινήσεών του με όσα φαίνονται στο βίντεο.
Οι αστυνομικοί ερεύνησαν ακόμη το τελευταίο δεκαήμερο και το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλων τριών μελών της ίδιας οργάνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που δεν έχουν συλληφθεί ή βρίσκονται εκτός φυλακών.
Η έρευνα έχει στραφεί σε μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» για δύο λόγους.
Πρώτον, γιατί από τις αρχές Ιουνίου τα φυλακισμένα μέλη των «Πυρήνων» ανήγγειλαν την έναρξη σειράς ένοπλων επιθέσεων από σύμπραξη των οργανώσεων «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», FAI και «Σέχτας Επαναστατών», στο πλαίσιο της πολυεθνικής επιχείρησης «Φοίνικας». Ως σήμερα, στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, είχαν τοποθετηθεί βόμβες και είχαν σταλεί δέματα-βόμβες. Τώρα δεν αποκλείουν να έγινε το επόμενο βήμα...
Οι αστυνομικοί θεωρούν πιθανόν ότι, όταν τα έγκλειστα μέλη της οργάνωσης μίλησαν για επανεμφάνιση της «Συνωμοσίας», ίσως αναφέρονταν σε μέλη τους που βρίσκονται εκτός αστυνομικού κλοιού και επανήλθαν στην «ενεργό δράση».
Ο δεύτερος λόγος που επανεξετάζεται το «ζήτημα των Πυρήνων» είναι ότι από την οργάνωση αυτή φέρεται, σύμφωνα με ένα βασικό σενάριο, να αποσπάστηκε μια ομάδα τεσσάρων ως έξι ατόμων που δημιούργησαν τη «Σέχτα Επαναστατών».
Οι γιάφκες και οι ποινικοί
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επανεξετάζουν τη δικογραφία που συντάχθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 σε βάρος πέντε ατόμων, μετά τον εντοπισμό οπλοστασίων σε διαμερίσματα στην οδό Πραξιτέλους στον Πειραιά, στην οδό Πλάτωνος στην Καλλιθέα και στην οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη. Και στα τρία διαμερίσματα είχαν εντοπισθεί όπλα Zastava όμοιου τύπου με αυτό με το οποίο πυροβολήθηκαν τα τρία μέλη της Χρυσής Αυγής.
Ανάμεσα στα δικαστικά έγγραφα υπάρχουν καταθέσεις για συναντήσεις σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και στην οδό Κουμανούδη στου Γκύζη αντιεξουσιαστών, για τους οποίους είχε εξετασθεί επισταμένως τα τελευταία χρόνια αν είχαν σχέσεις τόσο με τη «Συνωμοσία» όσο και με τη «Σέχτα», όπως και με διάφορες ποινικές ενέργειες. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., «ερευνούμε το ενδεχόμενο κάποια από αυτά τα άτομα να σχετίζονται με την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο».
Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ορισμένοι από τους ίδιους αντιεξουσιαστές φέρεται να είχαν την περίοδο 2008-2010 συγκροτημένες σχέσεις και με ποινικούς. Ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν: «Παρ' ότι ο δράστης της επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο έχει την ίδια σωματοδομή με έναν-δύο καταζητούμενους έλληνες και αλβανούς ποινικούς για συμβόλαια θανάτου στο κέντρο της Αθήνας, θεωρούμε ανύπαρκτη την περίπτωση εμπλοκής τους στο Νέο Ηράκλειο. Πρόκειται για άλλη ιστορία...».
Από τις χρωματιστές στις φονικές σφαίρες
Εκείνο που οι αστυνομικοί αποκαλύπτουν είναι πως «έχουμε σαφείς πληροφορίες ότι αντιεξουσιαστές είχαν εκπαιδευθεί σε ένοπλες επιθέσεις προχωρώντας πολύ συχνά σε... μάχες paintball σε εγκαταστάσεις εταιρείας στα βόρεια προάστια. Από τις χρωματιστές σφαίρες ως το αιματοκύλισμα του Ηρακλείου ίσως γι' αυτούς η απόσταση να μην ήταν τόσο μεγάλη».
Δύο άλλοι ύποπτοι για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο φέρονται να συμμετείχαν στη συμμορία των «ληστών με τα μαύρα» που έδρασε την περίοδο 2003-2006. Πρόκειται για δύο αντιεξουσιαστές οι οποίοι διέμεναν στο Μαρούσι και στην Ηλιούπολη και οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση χρηματοδότησης και ενίσχυσης του «Επαναστατικού Αγώνα». Τα άτομα αυτά έχουν αναζητηθεί μεθοδικά από την ΕΛ.ΑΣ. αλλά δεν έχουν εντοπιστεί. Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες ότι ένας από αυτούς ήταν φανατικός οπαδός ομάδας του κέντρου, σύχναζε στο γήπεδο και κατά μία εκδοχή έφυγε για Βραζιλία.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σαφείς ενδείξεις αλλά όχι αποδείξεις ότι πρώην μέλη της συμμορίας με τα μαύρα συμμετείχαν στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009, μία ημέρα μετά την επικήρυξή τους.
Τώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο οι εξαφανισμένοι ένοπλοι να έχουν ενταχθεί στη νέα ομάδα κρούσης του αντάρτη πόλης Νίκου Μαζιώτη και ίσως να συμμετείχαν στις πέντε ληστείες που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους 15 μήνες σε διάφορες επαρχιακές πόλεις. Μάλιστα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι στο βίντεο μιας από αυτές τις ληστείες, στο Βελεστίνο, ένας από τους δράστες έχει τον ίδιο σωματότυπο με αυτόν της φονικής ενέργειας στο Νέο Ηράκλειο.
 Επιπλέον όσον αφορά την επίθεση με πυροβολισμούς και απόπειρα εκτόξευσης ρουκέτας στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Φεβρουάριο από την οργάνωση «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» υπήρχαν επίσης καταθέσεις για ένα άτομο μετρίου αναστήματος που συμμετείχε στην επίθεση αυτή. Ρόλο προμηθευτή όπλων στο ίδιο ένοπλο σχήμα έχει δραστήριος αντιεξουσιαστής, στο νοικιασμένο ΙΧ του οποίου, στα Εξάρχεια, είχε βρεθεί τον περασμένο Απρίλιο μεγάλος αριθμός όπλων.
Ο ίδιος αντιεξουσιαστής είχε επαφές και με έναν νεαρό έλληνα αναρχικό που είχε κατηγορηθεί για «συμβόλαιο θανάτου» στη δολοφονία πέντε σωματοφυλάκων στην Αγία Νάπα στην Κύπρο τον Ιούνιο του 2012. Η ανάθεση αυτού του φόνου φέρεται να έγινε με «μεσάζοντα» έναν γνωστό έλληνα ποινικό. Ωστόσο προς το παρόν η ΕΛ.ΑΣ. αποσυνδέει την κυπριακή υπόθεση από ενέργειες εγχώριου αντάρτικου πόλης.








defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com