Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ... Γιατί χάθηκαν οι δημοσκοπήσεις: Λόγω κατάρρευσης ΠΑΣΟΚ και ανόδου ΧΑ!!!





Μεγάλη εντύπωση έχει κάνει το γεγονός της εξαφάνισης των δημοσκοπήσεων πρόθεσης ψήφου και εκλογικής επιρροής εδώ και τρεις εβδομάδες.
Μετά τα μπαράζ, ακόμα και δύο ημέρες μετά την δοοφονία του Π.Φύσσα που χρεώθηκε από τα συστημικά κόμματα και γενικότερα από το σύστημα που ελέγχει τα ΜΜΕ στον Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή, των δημοσκοπήσεων που έκαναν ειλικρινή προσπάθεια να καταδείξουν ότι "η ΧΑ καταρρέει", αρχικά και εν συνεχεία ότι "Καταγράφει σημαντικές απώλειες η ΧΑ" εν τέλει σταμάτησαν τελείως οι δημοσκοπήσεις.
Γιατί; Πρώτον γιατί το μοναδικό κόμμα που πραγματικά καταρρέει χάνοντας μέχρι και 40% σε ορισμένες δημσκοπήσεις από την δύναμη που κατέγραφε τον περασμένο Ιούνιο, είναι το ... ΠΑΣΟΚ!
Και η ΝΔ πιέζεται σαφώς. Με το ΣΥΡΙΖΑ να περνάει μπροστά με την ... δύναμη της αδράνειας, αφού δεν κάνει τίποτα που να ενοχλήσει την κυβέρνηση. Δηλαδή έμενε στα ίδια ποσοστά του Ιουνίου του 2012.
Από εκεί και πέρα, οι δημοσκοπήσεις έδειχναν όλες ένα κοινό στοιχείο: ¨οτι ψήφος υποτίθεται χανόταν από τους "σκληρούς της δεξιάς" πήγαινε στο "Δεν ξέρω/Δεν απαντώ".
Ήταν σαφές ότι ήταν οι οπαδοί του κόμματος, ειδικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που φοβισμένοι από το κλίμα τρομοκρατίας δεν ήθελαν να απαντήσουν σε έναν άγνωστο που τους έπαιρνε τηλέφωνο στο σπίτι ότι θα ψηφίσουν αυτούς που καταδιώκει ολόκληρο το σύστημα για το οποίο εργάζονται, σε τελική ανάλυση.
Αυτό, έγινε αντιληπτό από τις εταιρείες ερευνών της κοινής γνώμης που κινδύνευαν να πάθουν ... νίλα σε περίπτωση εκλογών και γι αυτό τον λόγο κάνουν αυτή την στιγμή προσπάθεια να αναπροσαρμόσουν την μέθοδο λήψης δείγματος. 
Αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο.
Πάντως, περισσότερο και από το θέμα της ανακριβούς μέτρησης των ποσοστών της ΧΑ, μεγαλύτερο ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι θέλουν να αποκρυβεί η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.
Πάντως μυστικές δημοσκοπήσεις γίνονται σε όλη αυτή την περίοδο και εντάθηκαν μετά την διπλή δολοφονία της περασμένης Παρασκευής.
Τί δείχνουν: Σε ορισμένους νομούς της Βορείου Ελλάδος, η ΧΑ και η ΝΔ μάχονται ... πόντο-πόντο για την 1η θέση! Σε όλη την χώρα το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται να ξεπεράσει το 3% και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σαφές προβάδισμα σε όλους τους μεγάλους, πλην Θεσσαλονίκης, πληθυσμιακά νομούς: Αττική, Αχαΐα, Ηράκλειο, στα νησιά κλπ.
Η ΝΔ γενικά αντέχει ελαφρά πάνω από το 23% φτάνοντας μέχρι το 25%, ενώ η ΧΑ δείχνει να μπορεί να φτάσει μέχρι και 15% σε αρκετούς νομούς...









\defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com