Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ελλάδα - Ισραήλ: Η στρατιωτική συνεργασία διευρύνεται - Τι συμφωνία υπογράφτηκε...



Μεγαλύτερο αριθμό κοινών ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων - κυρίως στον αεροπορικό και ναυτικό τομέα - περιλαμβάνει το Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για το έτος 2014 που ήδη υπεγράφη.

Η τελική επεξεργασία του προγράμματος που απορρέει από την αμυντική Συμφωνία των δύο χωρών αλλά και το πολιτικό και διπλωματικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί  σε υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια, έγινε, όπως ανακοίνωσε το ΓΓΕΘΑ από 18 έως 20 Νοεμβρίου 2013, όταν αντιπροσωπεία από το ΓΕΕΘΑ με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων, μετέβη στο Ισραήλ με σκοπό τη συζήτηση και την υπογραφή του Προγράμματος.
Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη στο Ισραήλ μεγάλη πολυεθνική αεροπορική άσκηση με την συμμετοχή και αεροσκαφών F-16 της Μοίρας 340 ''Αλεπού'' ( FOX) της 115 Πτέρυγας Μάχης καθώς και αεροσκάφη της διοργανώτριας χώρας Ισραήλ, των ΗΠΑ και της Ιταλίας.
Πρόσφατα επίσης έγινε στην Κρήτη -και στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης -Ισραήλ - κοινή άσκηση ελικοπτέρων των δυο χωρών σε αποστολές CSAR, προσβολής στόχων κ.α.Ισραηλινά ελικόπτερα έφθασαν μέχρι και τις παρυφές της κορυφής του Ψηλορείτη!

Στην φωτογραφία ( των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων) ισραηλινό επιθετικό Απάτσι σε ελληνικό ορεινό περιβάλλον στο πλαίσιο κοινής άσκησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com