Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

«Άνοιγμα» του Ερντογάν και στο Κόσοβο...





Μετά την Αλβανία και τα Σκόπια ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν «αγκαλιάζει» και το Κόσοβο επιχειρώντας να εντάξει στη σφαίρα επιρροής της Άγκυρας.
Συγκεκριμένα ο Ερντογάν βρέθηκε στην Πρίστινα για επαφές αλλά και για να δηλώσει ότι... θα τους έχει υπό την προστασία του.
Αφού τους αποκάλεσε «αδέρφια του» είπε «το Κόσοβο για εμάς είναι σαν το δεύτερο μας σπίτι. Αυτή τη στιγμή μαζί με τους υπουργούς μου, τους βουλευτές, την σύζυγο μου, την κόρη μου και όλους τους επιχειρηματίες μας αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας. Ναι, οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ καλώς σας βρήκαμε, να είστε καλά.
Μπορεί γλώσσες και πολιτισμοί να διαφέρουν αλλά εμείς όλοι μας είμαστε άνθρωποι αυτής της περιοχής, αυτών των εδαφών (…) Όλοι μας είμαστε άνθρωποι μιας κοινής ιστορίας και κουλτούρας, και ενός κοινού πολιτισμού, που μας καθιστά φίλους, συγγενείς και αδέρφια. Μην ξεχνάτε η Τουρκία είναι Κόσοβο και το Κόσοβο είναι Τουρκία».
Και μη κρύβοντας την επιθυμία του για ένα ισχυρό μουσουλμανικό τόξο δήλωσε: «Εμείς θέλουμε να βλέπουμε τα Βαλκάνια ως μια περιοχή ειρήνης, φιλίας και αδερφοσύνης. Κι έχουμε την ιστορική εμπειρία για να το πετύχουμε. Έχουμε την επιθυμία και την αποφασιστικότητα για να το κάνουμε. Έμείς ως Τούρκοι στηρίξαμε εγκάρδια τον αγώνα ανεξαρτησίας του Κοσόβου».
Γ.Κοκ.
 








newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com