Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

AΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.....Το πολιτικό σύστημα που μας χρεοκόπησε, μας στέλνει και το λογαριασμό ...





Είναι ποτέ δυνατόν άνθρωποι που διατέλεσαν εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, βουλευτές, υπουργοί, μέχρι και πρόεδροι της Βουλής, να στρέφονται τώρα κατά του ελληνικού λαού και να φροντίζουν από θέσεις εξουσίας των ίδιων ή μελών οικογενείας τους για το μέλλον των… οφειλών μας και το κατασχεμένο βιός του ελληνικού λαού;
Κι όμως, μετά την αποκάλυψη ότι οι γιοί του κύριου Σιούφα είναι ιδιοκτήτες μιας εκ των μεγαλυτέρων νομικών - εισπρακτικών εταιρειών στην Ελλάδα, άλλη μια αποκάλυψη για πρώην κορυφαίο υπουργό του ΠΑ.ΣΟ.Κ. έρχεται να ταράξει τα νερά και να καταδείξει με τον πιο σκληρό τρόπο ότι οι ίδιοι άνθρωποι που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, διαχειρίζονται ακίνητη περιουσία τραπεζών, η οποία, όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε, προέρχεται και από κατασχεθείσες περιουσίες συμπολιτών μας.
Πολύς λόγος γίνεται για τον πρώην εργατοπατέρα- συνδικαλιστή και μεγαλο-υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ,κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, που σύμφωνα με το ΦΕΚ11473/2012 που δημοσιεύει η NEWSBOMB, ανέλαβε πρόεδρος στην εταιρεία «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ», μια 100% θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας και ασχολείται με αγορές- πωλήσεις- και εκμετάλλευση ακινήτων.
Ποια είναι η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ και πώς εμπλέκονται οι επενδυτές από το Ισραήλ
Η επενδυτική εταιρεία ακινήτων του ομίλου της Εθνικής διαχειρίζεται, προς το παρόν, ακίνητα αξίας άνω των 755 εκατ. και είναιμια από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα, με ταμειακά διαθέσιμα της τάξης των 147 εκατ. ευρώ. Διαθέτει εκατοντάδες καταστήματα, κτίρια γραφείων, αποθηκευτικούς και βιομηχανικούς χώρους και οικόπεδα με συνολική επιφάνεια άνω των 256.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ η γη υπολογίζεται ότι έχει επιφάνεια πάνω από 416.000 τ.μ. Στόχος της εταιρείας είναι να αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ακίνητα που έχει η Εθνική Τράπεζα στην κατοχή της καιενίοτε να βγάζει στο «σφυρί», αν χρειαστεί, την περιουσία της Εθνικής προκειμένου να μαζέψει «ζεστό» χρήμα.
Hαπάντηση Πρωτόπαπα
Μετά το μείζον ηθικό ζήτημα που δημιουργήθηκε με την ανάληψη καθηκόντων του κύριου Πρωτόπαπα στη θέση του προέδρου της εταιρείας, με το θέμα ασχολήθηκε - μεταξύ άλλων - και ο ιστότοπος Logiosermis, ο πρώην υπουργός απάντησε, όπως γράφει η NEWSBOMB, ότι «όλα είναι ψεύδη καθώς η εταιρεία θα διαχειρίζεται μόνον την δική της περιουσία. Ουδεμία σχέση έχει με την περιουσία του Ελληνικού λαού, ουδεμία σχέση έχει με τις κινήσεις του υπουργείου Οικονομικών. Όλα όσα γράφονται είναι ψευδή και συκοφαντικά για το πρόσωπό μου» ισχυρίζεται ο κ. Πρωτόπαπας τονίζοντας παράλληλα ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον όποιων γράψουν κάτι επ’ αυτού του ζητήματος. Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός, κατηγορεί για τις διαρροές εις βάρος του, τον υποψήφιο των ΑΝ.ΕΛ. στο Ν. Έβρου κ. Πάνο Λελιάτσο που φωτογραφίζει ως ιδιοκτήτη του εν λόγω blog. Βέβαια ο πρώην υπουργός ξέχασε να διευκρινίσει μια σημαντική λεπτομέρεια: Αν στην περιουσία της ΠΑΝΓΑΙΑΣ εντάσσονται ή όχι ιδιοκτησίες των πολιτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά δάνειακαι λοιπά τους ως τώρα και αν θα εντάσσονται στο μέλλον σε περίπτωση που τύχει εφαρμογής η άρση της αναστολής των πλειστηριασμών οι πρώτες κατοικίες που η Εθνική τυχόν θα κατάσχει. Το ερώτημα που εύλογα γεννάται είναι το εξής: Αφού η ΠΑΝΓΑΙΑ  λειτουργεί ως realestate της περιουσίας της Ε.Τ.Ε υπάρχει κάποιος να μας διαβεβαιώσει ότι δεν  διαχειρίζεται και τα κατασχεμένα της Εθνικής Τράπεζας; Ή μήπως τα κατασχεμένα δεν αποτελούν περιουσία της Εθνικής Τράπεζας;
Επίσης θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μας εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει και τι σηματοδοτεί η επιχείρηση πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΝΓΑΙΑΣ σε αμερικανοϊσραηλινάfunds. Ή μήπως και αυτό δεν το γνωρίζει κανένας;
Οι μπίζνες των υιών Σιούφα με τις εισπρακτικές εταιρείες και τις κατασχέσεις
Τα παιδιά του βετεράνου πολιτικού διατηρούν τη μεγαλύτερη -νομικά συνεργαζόμενη στενά με εισπρακτική- εταιρεία διεκπεραιώνοντας τις νοµικές ενέργειες για λογαριασµό όλων των µεγάλων τραπεζών, ακόµη καιστο στάδιο των πλειστηριασµών. Με την ίδια εταιρεία συνεργάζεται και το δικηγορικό γραφείο του προέδρου της «Τειρεσίας Α.Ε.», δηλαδή της εταιρείας που έχουν συστήσει οι τράπεζες προκειµένου να προφυλάσσονται από τους κακοπληρωτές πελάτες τους! Η δικηγορική εταιρεία των νεαρών δικηγόρων και υιών Σιούφα γνωρίζει πλήρη άνθηση και τεράστιο τζίρο καθώς οι Σιουφαίοιδημιούργησαν «βιομηχανία» κατασχέσεων και πλειστηριασµών ακινήτων σε συνεργασία µε τις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες από τις οποίες παίρνουν πακέτα προσημειώσεων ακινήτων, διαταγών πληρωµών, κατασχέσεων και πλειστηριασµών, εισπράττοντας ως αµοιβή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Τι δεν ξέρεις για τον Πρωτόπαπα
Ο κ. Χρ. Πρωτόπαπας ήταν ένας σκληρός συνδικαλιστής των τραπεζικών υπαλλήλων, ο οποίος ανέβηκε στα υψηλά κλιμάκια και τελικώς στην προεδρία της ΟΤΟΕ χάρη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σύμφωνα με την εφημερίδα NEWSBOMB δεν έκρυψε ποτέ πόσο «πρασινοφρουρός» ήταν, ούτε ότι ήθελε να δίνει αγώνες στους δρόμους και στα πεζοδρόμια «όπου στενάζει ο λαός».
Ο αγωνιστικός οίστρος κράτησε έως ότου έγινε πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Οι λαϊκοί και ταξικοί αγώνες άρχισαν να μεταλλάσσονται σε φιλοδοξία για την κατάκτηση της εξουσίας, όσο κι αν το διέψευδε ο κ. Πρωτόπαπας. Σαν υφυπουργός Εργασίας των κυβερνήσεων Σημίτη αναλώθηκε σε ζυμώσεις και ίντριγκες με κομματικούς παράγοντες και συνδικαλιστές. Πολλές φορές, λέγεται ότι, ενεπλάκη σε υπηρεσιακά θέματα σε κρατικές τράπεζες και ΔΕΚΟ για να καλύψει κακώς κείμενα «πρασινοφρουρών» και «κλακαδόρων» της εξουσίας.
Όταν το 2001 διαδέχθηκε τον κ. Δημ. Ρέππα στο υπουργείο Τύπου, όμως, κατελήφθη από σύνδρομο «κυβερνητισμού», όπως λένε όσοι κάλυπταν την καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όσο αναλωνόταν σε ίντριγκες και διαγκωνισμούς με δημοσιογράφους, ιδιαίτερα στην κρατική ραδιοτηλεόραση, τόσο απομακρυνόταν από ανθρώπους που του εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους στη Β’ Αθηνών.
Εμφανίστηκε ως πραιτωριανός των «εκσυγχρονιστών» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά όταν ανέλαβε το κόμμα ο κ. Γ. Παπανδρέου, άσκησε κριτική προς τον πολιτικό ευεργέτη του, τον κ. Κ. Σημίτη. Με δυσκολία ήταν επιλαχών στις εκλογές του 2004, εξελέγη με πολύ κόπο το 2009 και έμεινε εκτός το 2012.
Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Πρωτόπαπας διεκδικεί θέσεις με μοναδικό όπλο του, ότι πέρασε από κυβερνητικές θέσεις. Δεν ξέρουμε αν θυμάται πλέον τους «λαϊκούς αγώνες» ή αν καμαρώνει που δήλωνε «πρασινοφρουρός»…





newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com