Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

BINTEO--ΝΑΤΟ υπέρ παραμονής Patriot στην Τουρκία...




Την παραμονή των συστοιχιών πυραύλων Patriot του ΝΑΤΟ στην Τουρκία αποφάσισε χθες το Συμβούλιο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, σύμφωνα με δήλωση ανώνυμου αξιωματούχου. Το ΝΑΤΟ συμφώνησε με την τουρκική εισήγηση, σύμφωνα με την οποία η απειλή προς το τουρκικό έδαφος από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία παραμένει σοβαρή.
«Οι πρέσβεις του ΝΑΤΟ σημείωσαν ότι η αστάθεια κατά μήκος των νοτίων συνόρων του ΝΑΤΟ απαιτεί να παραταθεί η ανάπτυξη των πυραύλων Patriot» είπε η ο αξιωματούχος. «Η αποστολή θα διατηρήσει τον αμυντικό χαρακτήρα της».
Η Ολλανδία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ είχαν στείλει πέρυσι έξι συστοιχίες πυραύλωνPatriot στην Τουρκία, καθώς ο εμφύλιος της Συρίας εξαπλωνόταν στην περιοχή των τουρκοσυριακών συνόρων. Η Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας από τους πιο ένθερμους πολέμιους του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, ζητώντας διεθνή επέμβαση για την ανατροπή του. Παράλληλα, εξαιτίας του πολέμου, στην Τουρκία έχουν συρρεύσει τουλάχιστον 700.000 Σύροι πρόσφυγες.
Τον Σεπτέμβριο, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα προμηθευτεί αντιπυραυλικό σύστημα αξίας 3,4 δισ. δολαρίων, όχι από τις αμερικανικές Raytheon και Lockheed Martin (κατασκευάστρια των Patriot και PAC-3) αλλά από κινεζική εταιρεία. Η ανακοίνωση προξένησε αναταραχή στο ΝΑΤΟ, ενώ οι αμερικανικές εταιρείες προσπαθούν τώρα να «γλυκάνουν» την προσφορά τους προς την Τουρκία, ώστε η Αγκυρα να ακυρώσει την κινεζική παραγγελία.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com