Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ;;;Κάθε νοικοκυριό θα πληρώσει 483 € για τα... μάτια του Τόμσεν!!!!!




Τον τρόπο να περάσει στην κοινή γνώμη τη λήψη νέων μέτρων αναζητά η κυβέρνηση, καθώς ανεβαίνει συνεχώς ο λογαριασμός για το 2014 σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμβιβασμός με την τρόικα.
Ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, παραδέχθηκε ότι το δημοσιονομικό κενό φτάνει τα 1,3 δισ. ευρώ.
Ο τελικός λογαριασμός για το επόμενο έτος θα αγγίξει τα 2 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κάθε ελληνικό νοικοκυριό, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 483 ευρώ.
Η τρόικα έχει στα χέρια της μέτρα ύψους 1,3 δισ. ευρώ (Ασφαλιστικά Ταμεία, Υγεία, ΔΕΚΟ), τα οποία όμως ακόμα και αν όλα πάνε βάσει του σχεδίου, δύσκολα θα αποδώσουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει καθημερινή εφημερίδα, έχει ετοιμάσει λίστα μέτρων, προκειμένου να πείσει την τρόικα και να κλείσει θετικά η αξιολόγηση.
Αυτά είναι:
*Πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής στα ασφαλιστικά ταμεία, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν θα αποφέρει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ
*Βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και διοίκησης, που θα αποφέρει 381 εκατομμύρια ευρώ.
*Αυστηρή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο με όφελος 100 εκατομμύρια ευρώ
Επίσης, σύμφωνα με το νέο σχέδιο, ο φόρος για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, θα φέρει στα ταμεία 2,6 δισ. ευρώ, δηλαδή 300 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από τον αρχικό στόχο.
Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει ισοδύναμα μέτρα για να καλύψει το κενό, που δημιουργείται.











newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com