Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Στρατηγός Μ.Κωσταράκος: Η πρώτη βολή των S-300 θα γίνει στην Κρήτη στις 11 Δεκεμβρίου...



Στις 11 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη βολή αποδοχής του συστήματος κατευθυνομένων βλημάτων εδάφους – αέρος μακρού βεληνεκούς S-300PMU-1 της Πολεμικής Αεροπορίας, από τις εγκαταστάσεις του Πεδίου Βολής Κρήτης, σύμφωνα με αποκλειστική δήλωση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου στo parapolitika.gr
Τέλη Νοεμβρίου για πρώτη φορά στον Έβρο ένας «νυχτερινός Παρμενίων» με νυχτερινές βολές από όλα τα όπλα
Ο Αρχηγός, ερωτηθείς σχετικώς περί του πότε πρόκειται να πραγματοποιηθεί η βολή, μετά τις τελευταίες θετικές εξελίξεις επί του θέματος από τη Βουλή, μας τόνισε το εξής: «Η βολή των S-300 θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου. Τελεία και παύλα. Μέχρι τότε όμως το πλήρες σύστημα της Ελληνικής Αεράμυνας δεν πρόκειται να μείνει σε ησυχία. Για παράδειγμα. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε άσκηση «Γρύπας» της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου θα εκτελεστούν από τα μαχητικά της αεροσκάφη βολές βλημάτων αέρος-αέρος εναντίον ιπτάμενων στόχων. Την παράλλη εβδομάδα θα έχουμε άσκηση των συστημάτων κατευθυνομένων βλημάτων I-HAWK του Στρατού Ξηράς. Κανένας δεν πρέπει να εφησυχάζει και δεν θα εφησυχάσει φυσικά» μας είπε ο Αρχηγός, προσθέτοντας: «Βεβαίως και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα τέλη Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στη Θράκη, στον Έβρο, ο πρώτος «νυχτερινός Παρμενίωνας», ας μου επιτραπεί η έκφραση αυτή, καθώς θα είναι άσκηση αντίστοιχη του Παρμενίωνα μόνο που οι βολές της θα γίνουν από όλα τα οπλικά συστήματα μόνο στη διάρκεια της νύχτας, όπως σας είπαν για το θέμα τόσο ο κ.Πρωθυπουργός, όσο και ο κ.Υπουργός, και βεβαίως είσαστε προσκεκλημένοι».




Λ.Σ.Μ.




parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com