Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

''ΤΑΛΩΣ - 13'' ...Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική άσκηση στη Ν. Σάντα Κιλκίς...ΦΩΤΟ.





Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στη Ν. Σάντα Κιλκίς η στρατιωτική άσκηση με την ονομασία «Ταλώς–13» η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η αξιολόγηση του σχηματισμού HΕLBROC από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκο και από τον υπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, που την παρακολούθησαν, ήταν υψηλή. Το σενάριό της προέβλεπε τη διάσωση πολιτικού προσωπικού σε πεδίο μάχης.
 
Σημειώνεται ότι στο σχηματισμό HELBROC συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ουκρανία. Πρόκειται για έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό που παίρνει εντολές από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
«Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ, στο τέλος μιας πετυχημένης διαδικασίας. Αυτή η μονάδα αναλαμβάνει δραστηριότητα για άλλη μια φορά. Στα Βαλκάνια μπορούμε να συνεργαστούμε στενά με τα υπόλοιπα κράτη, για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
 
Ο ελληνικός λαός υποστηρίζει αυτή τη διαδικασία και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε χέρι - χέρι με την ελληνική κοινωνία. Όσον φορά την άσκηση δίνω συγχαρητήρια σε αυτούς που την οργάνωσαν και έδειξαν ότι τα στελέχη είναι σε απόλυτη ετοιμότητα. Ουσιαστικά είναι μια ακόμη πετυχημένη άσκηση που ακολούθησε άλλων ασκήσεων τις προηγούμενες ημέρες, εκ των οποίων μία παρακολούθησε και ο κ. πρωθυπουργός» δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχαήλ Κωσταράκος.
 
Από την πλευρά του ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου επισήμανε: «Μου δίνεται η δυνατότητα να θυμηθώ και πάλι μετά από 30 χρόνια τα νιάτα μου στο στρατό. Αρχή μου είναι ότι για να έχεις ειρήνη πρέπει να είσαι καλά προετοιμασμένος για πόλεμο. Η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες θέλουν την ειρήνη. Είμαστε περήφανοι που έχουμε ετοιμοπόλεμο στρατό. Παρά την κρίση ο στρατός μας είναι σε ετοιμότητα. Όσον αφορά την άσκηση αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα σε όλους όσοι μετείχαν σε αυτήν. Μετά από τέτοιες ασκήσεις νιώθουμε περισσότερο περήφανοι και ικανοί».
 
Το γενικό πρόσταγμα της άσκησης είχε ο ταξίαρχος Δημήτρης Μπίκος, διοικητής της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στη Ν. Σάντα Κιλκίς. «Όλες οι δυνάμεις βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα, ώστε να μπορέσουν να εκτελέσουν οποιαδήποτε αποστολή μέσα σε 5-10 ημέρες, από την λήψη απόφασης της ΕΕ σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.
 
Αν και υπάρχουν και άλλοι σχηματισμοί, ο HELBROC κατέχει σημαντικότατη θέση λόγω της ευαίσθητης γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας, η οποία προΐσταται αυτό το εξάμηνο. Για αυτό τον λόγο αρκετές χώρες έχουν εκδηλώσει την τελευταία διετία ενδιαφέρον συμμετοχής στο HELBROC και βρίσκονται στη φάση των διαπραγματεύσεων στο επίπεδο της ΕΕ», επισήμανε ο ταξίαρχος κ. Μπίκος.
 
Πριν την άσκηση οι προσκεκλημένοι περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχηματισμού και ενημερώθηκαν για όλα τα όπλα που υπάρχουν, τα τηλεπικοινωνιακά μέσα, καθώς και τα αναγκαία για την υποστήριξη και σίτιση του σχηματισμού.
 
 
 



defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com