Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΚ...Έρχονται κατασχέσεις από το υπουργείο Οικονομικών...





Η εφορία «βάζει χέρι» σε 50.000 λογαριασμούς φορολογούμενων -Το ύψος της κατάθεσης στην οποία μπορεί να γίνει η κατάσχεση, αρχίζει από λίγα ευρώ και φθάνει μέχρι χιλιάδες ευρώ.
Την απειλή κατάσχεσης επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για να μαζέψει τα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Η ηγεσία του υπουργείου πιέζει ασφυκτικά τους εφόρους να σταματήσουν την αυξητική πορεία των νέων ληξιπρόθεσμων.
Το υπουργείο Οικονομικών ανησυχεί ιδιαίτερα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι οι φορολογούμενοι προτιμούν να πληρώσουν τα παλιά χρέη τους προς την Εφορία, αφήνοντας τα νέα χρέη του 2013 να καταστούν ληξιπρόθεσμα.
Οι έφοροι έχουν δώσει ήδη εντολή στα δικαστικά τμήματα να πιέσουν τους οφειλέτες να πληρώσουν ακόμα και με μικρά ποσά έναντι του συνολικού χρέους τους, για να μην βρεθούν αντιμέτωποι με την κατάσχεση.
Τα κατασχετήρια, αφορούν ληξιπρόθεσμα χρέη από μια δεξαμενή οφειλών η οποία ξεπερνά τα 60 δισ. ευρώ, με το Δημόσιο να βάζει «χέρι» στους τρεχούμενους λογαριασμούς, σε λογαριασμούς μισθοδοσίας καθώς και σε προθεσμιακές καταθέσεις.
Το ύψος της κατάθεσης στην οποία μπορεί να γίνει η κατάσχεση, αρχίζει από λίγα ευρώ και φθάνει μέχρι χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τα χρήματα που υπάρχουν στον λογαριασμό.
Παράλληλα, οι κατασχέσεις φαίνεται πως παίρνουν αυξητική τροχιά, καθώς από την αρχή του έτους τα αιτήματα που έχουν δεχθεί και έχουν εκτελέσει οι τράπεζες, παρουσιάζουν αύξηση 130%.
Τέλος, οι παραλείψεις δεν απουσιάζουν καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις έχει κατασχεθεί ακόμη και το επίδομα ανεργίας παρότι το απαγορεύει ρητά ο νόμος, ενώ παράλληλα τραπεζικοί κύκλοι παραδέχονται ότι υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις όπου έχουν σημειωθεί λάθη.







newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com