Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΥ ΠΑΕΙ (ΑΡΑΓΕ) Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ;



Σάββας Καλεντερίδης.

Η απόφαση της Τουρκίας -που δεν είναι η τελική- να προμηθευτεί αντιαεροπορικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς από την Κίνα, υπό τον όρο της παραχώρησης υψηλής τεχνολογίας και συμπαραγωγής του συστήματος στην Τουρκία για την προώθησή 
του στη συνέχεια στις διεθνείς αγορές, προκάλεσε έντονο προβληματισμό στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Εξάλλου, είχαμε και σχετικές ανακοινώσεις και από την Ουάσινγκτον και από τις Βρυξέλλες!

Ανεξαρτήτως της τελικής απόφασης που θα λάβει η Αγκυρα, δηλαδή ο Ερντογάν, για το θέμα και υπό το πρίσμα των αποφάσεων που έχει λάβει η τουρκική κυβέρνηση για μια σειρά από ρυθμίσεις με την κίβδηλη ονομασία «πακέτο δημοκρατικής μεταρρύθμισης», τίθεται πλέον ανοιχτά ένα καίριο ερώτημα: «Πού πάει η Τουρκία;»

Το πακέτο ρυθμίσεων με το κίβδηλο περιτύλιγμα, το οποίο καπηλεύεται το ιερό όνομα της δημοκρατίας αγνοώντας παντελώς τους χριστιανούς, τους αλεβίτες και τους Κούρδους, οδηγεί την Τουρκία όχι απλώς ένα αλλά πολλά κλικ δεξιά και ισλαμικά, όπως θα έλεγε ο αντίστοιχος τηλεοπτικός αστέρας της Τουρκίας!

Απόδειξη του πού οδηγείται η Τουρκία δεν είναι μόνο η μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας σε σουνιτικό ισλαμικό τέμενος, αλλά η προετοιμασία της κοινής γνώμης -που ήδη ξεκίνησε στην Τουρκία- με δημοσιεύματα για την αναγκαιότητα να βρεθεί ένας νέος «Πορθητής», που θα ξανακάνει την Αγία Σοφία τζαμί και θα την παραδώσει στους πιστούς της... Ιστανμπούλ! Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο του περιοδικού «Skylife», των κρατικών τουρκικών αερογραμμών (ΤΗΥ), το οποίο αναφέρει την Αγια-Σοφιά ως σύμβολο της Αλωσης της Πόλης, που μετατράπηκε με τις «κατάλληλες» προσθήκες σε ιερό τόπο προσκυνήματος των σουλτάνων!

Ενώ ο Ερντογάν προετοιμάζεται να αναπροσανατολίσει την Τουρκία πολλά κλικ δεξιά και ισλαμικά και να αναγορευθεί σε νέο «Πορθητή», ενώ δεν φοβάται να υποστηρίζει και να εξοπλίζει ανοιχτά ισλαμιστές τρομοκράτες, στρέφοντάς τους εναντίον των Κούρδων της Συρίας, ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαφωνεί φανερά με τον ίδιο τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ στο θέμα του Ασαντ και της Συρίας και ενώ γράφει εμπράκτως στα παλαιότερα των υποδημάτων του ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στο θέμα των κινεζικών πυραύλων, φαίνεται να μην πτοείται και από τις συνέπειες που έχει για την Τουρκία η διατάραξη των σχέσεων με το Ισραήλ!

Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να δώσει άδεια λειτουργίας γραφείων της Χαμάς στην Α, παρότι η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Marie Harf, ερωτηθείσα προσφάτως σχετικά, απάντησε: «Η θέση των ΗΠΑ για το θέμα δεν έχει αλλάξει. Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση».

Αλλη μία απόδειξη είναι η δίκη που γίνεται στο 7ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινουπόλεως, στην οποία δικάζονται ερήμην τέσσερις κατηγορούμενοι -εις εκ των οποίων ο Rau Aluf Gabiel Ashknazi, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Ισραήλ- ως υπεύθυνοι για την επίθεση στο πλοίο «Μαβί Μαρμαρά», που στοίχισε τη ζωή σε εννέα Τούρκους που επέβαιναν σε αυτό. Η δίκη, έπειτα από επτά συνεδριάσεις, αναβλήθηκε για τις 27 Μαρτίου 2014, αφού το δικαστήριο ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να μεριμνήσει, ώστε να γίνουν γνωστά τα πλήρη στοιχεία των κατηγορουμένων!

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο πρόεδρος της οργάνωσης ΙΗΗ, που είχε μισθώσει το «Μαβί Μαρμαρά» με μαύρα χρήματα του τουρκικού κράτους, Bülent Yıldırım σε δηλώσεις έξω από το δικαστήριο, αφού κατήγγειλε το ισραηλινό κράτος ως «πειρατές και τρομοκράτες», είπε τα εξής: «Ολοι γνωρίζουν ότι το Ισραήλ είναι αυτό που προκάλεσε την ανατροπή του Μόρσι στην Αίγυπτο. Εκείνοι που θέλουν την αποσταθεροποίηση της Συρίας είναι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, με πρώτο το Ισραήλ. Ολοι γνωρίζουμε ότι ο πόλεμος στη Συρία ωφελεί την ασφάλεια του Ισραήλ».

Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι παρόμοιες κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ εκτόξευσε και ο ίδιος ο Ερντογάν, όταν άρχισαν τα επεισόδια στην Αίγυπτο, προκαλώντας την μήνιν της Ουάσινγκτον και του Τελ Αβίβ.

Επίσης, να υπογραμμίσουμε ότι η ισλαμιστική οργάνωση ΙΗΗ, η οποία δρα σε δεκάδες χώρες με «ανθρωπιστικό» μανδύα, ορίστηκε προσφάτως από το τουρκικό υπουργείο Παιδείας ως υπεύθυνος (sic) οργανισμός για τη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους μουσουλμάνους της Συρίας. Συγκεκριμένα, το υφυπουργός Εθνικής Παιδείας Yusuf Büyük στις 19 Αυγούστου 2013 έστειλε έγγραφο σε όλες τις νομαρχίες της Τουρκίας, με το οποίο ζητούσε να βοηθηθεί το έργο της οργάνωσης ΙΗΗ, για να συγκεντρωθούν τα χρήματα και η βοήθεια από τους μαθητές γυμνασίων όλης της Τουρκίας!

Τέλος, να προσθέσουμε ότι κουρδικοί κύκλοι διατείνονται ότι έχουν αδιάσειστα στοιχεία για την εμπλοκή της ΙΗΗ στον εξοπλισμό και στην υποστήριξη των ισλαμιστών τρομοκρατών που δρουν στη Συρία και ότι η «βοήθεια» αυτή κατέληξε στα χέρια των τρομοκρατών!
εφημερ. "δημοκρατία" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com