Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ΝΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ... Μ.Σουλτς: "Ήπειρος μεταναστών η Ευρώπη"





Σε συνέντευξη που έδωσε στο Spiegel, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ζητά ριζική αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική της μετανάστευσης, μετά και τα πρόσφατα ναυάγια στην Μεσόγειο.
 
«Η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει πως είναι ήπειρος μεταναστών, είτε μας αρέσει είτε όχι, και χρειάζεται νομικό σύστημα για την μετανάστευση» λέει ο Μάρτιν Σουλτς. 
 
Επισημαίνει ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ , η Αυστραλία ή ο Καναδάς διαθέτουν σύγχρονες νομοθεσίες που διέπουν την νόμιμη μετανάστευση και σημειώνει ότι αυτή η λύση μπορεί να αποτρέψει τους ανθρώπους από την παράδοσή του σε διακινητές, οι οποίοι κάνουν μια επιχείρηση από την απελπισία των άλλων. 
 
Ο Μάρτιν Σουλτς προτείνει να μην αφήνονται χώρες όπως η Ιταλία και η Μάλτα να αντιμετωπίζουν μόνες το πρόβλημα αλλά να υπάρξει ισομερής διανομή σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. «Αν έχετε 10.000 πρόσφυγες σε ένα νησί όπως η Λαμπεντούζα, το οποίο αριθμεί 6.000 κατοίκους, είναι μια καταστροφή για το νησί . Εάν επιμερίσετε 10.000 άτομα σε 507 εκατομμύρια Ευρωπαίους σε 28 κράτη μέλη, είναι σαφώς πιο εφικτό» αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Οπότε την βρήκαμε την λύση. Θα μας φέρουν και άλλους λαθρομετανάστες, γιατί είναι "εφικτό". Αν αυτό δεν είναι νεοταξίτικος σχεδιασμός τότε τι είναι;
 





defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com