Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ... Φωτό "ενοχής": Είναι αυτό που φαίνεται ή είναι αυτό που θέλουν να μας δείξουν;





Η πολιτική ζωή του τόπου έχει αρχίσει να θυμίζει ως περιβάλλον τους βόθρους που περνάνε κάτω από την Βουλή, εδώ και δύο εβδομάδες που ξεκίνησε από την κυβέρνηση η προσπάθεια διάλυσης του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή κατόπιν υπόδειξης ξένων κέντρων όπως ομολόγησε ια κατονόμασε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και σφοδρός πολέμιος της Χρυσής Αυγής, Αντώνης Ρουπακιώτης.
Η αποκάλυψη σήμερα από τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι παρακολουθείται το τηλέφωνό του και το τηλέφωνο στελεχών του κόμματος από την ΕΥΠ άνοιξε ένα από τα καπάκια του βόθρου και η δυσωδία από ένα παρακράτος έτοιμο για όλα, πνίγει την ελληνική κοινωνία.
Από χθες είχαν κυκλοφορήσει φωτογραφίες που υποτίθεται είχε βρει η αστυνομία στο σπίτι του θεωρητικού του κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου, Χρήστου Παππά, ενδεδυμένου με ναζιστικές στολές.
Έστω και αν στην Ελλάδα δεν είναι ποινικά κολάσιμο το να ενδύεται κάποιος την στολή με τον αγκυλωτό σταυρό και να ποζάρει ως μικρός Χίτλερ, εν τούτοις είναι πολιτικά και κοινωνικά καταδικαστέα η αποδοχή ή η διακίνηση ιδεολογιών που πρεσβεύουν τον ολοκληρωτισμό, έναν ολοκληρωτισμό και μια ιδεολογία που έχουν κοστίσει στην ανθρωπότητα δεκαδες εκατομμύρια νεκρούς. Είτε αυτή είναι η ναζιστική είτε η κομμουνιστική ιδεολογία.
Είναι όμως αυτό που βλέπουμε αλήθεια;
Υπήρξαν αυτές οι φωτογραφίες (να σημειώσουμε ότι ο Χ.Παππάς δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν ασπάζεται την ναζιστική θεωρία).ή είναι προϊόν φωτομοντάζ από τα γνωστά κέντρα πλαστογράφησής τους.
Mε απλά λόγια έχουν πλαστογραφηθεί-παραποιηθεί οι φωτογραφίες;
Καθόλου απίθανο, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί, έστω και αν αφορούν την πρώιμη νιότη του (μόνο στους αριστερούς επιτρέπεται να ωριμάζουν πολιτικά, άραγε;).
Ας θυμηθούμε δύο φωτογραφίες ανάλογου περιεχομένου.
Μία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη εν μέσω δύο γερμανών στρατιωτών στην Κρήτη τον Β'Παγκόσμιο Πόλεμο που είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ πριν τις εκλογές του 1985 κατηγορώντας τον για συνεργάτη των Γερμανών.
Η φωτογραφία επαιξε κρίσιμο ρόλο στο να χάσει τις εκλογές, παρά το γεγονός ότι είχν διατυπωθεί αμφιβολίες για την γνησιότητά της.
Τελικά ειπώθηκε ότι είχε όντως πλαστογραφηθεί στην Βουλγαρία από ανατολική υπηρεσία πληροφοριών.
Μπορεί να είναι και έτσι.
Το θέμα είναι ο ρόλος που έπαιξε η δημοσίευση της φωτογραφίας την κατάλληλη στιγμή.
Ας δούμε και μια άλλη φωτογραφία, του Βρετανού πρίγκηπα Χάρρι με ... ναζιστική στολή σε ένα πάρτι!
Τι διαφέρει από την φωτό του Χ.Παππά; Σε τίποτα εκτός από ένα: Ο Χ.Παππάς ήταν ένας απλό άνθρωπος χωρίς καμία εξουσία και ο πρίγκιπας Χάρρι ήταν ο Βρετανός πρίγκιπας (με γερμανικές ρίζες, βέβαια...).
Που θέλουμε να καταλήξουμε: Η δουλειά της προπαγάνδας και των επιχειρήσεων παραπληροφόρησης είναι ακριβώς αυτή: Να κάνει πράγματα να φαίνονται ότι είναι έτσι όπως θέλει ο παραπληροφορών και όχι όπως είναι η αλήθεια...




defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com