Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Ομπάμα στους πολιτικούς του αντιπάλους: “Σταματείστε αυτή τη φάρσα, τελειώνετε…



BY THE BLOGGER THE ANTHEM.


Ο Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα χρησιμοποίησε το εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του μήνυμα προς τον αμερικανικό λαό, για να αυξήσει την πίεσή του στους βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ώστε να τερματίσουν το “κατέβασμα των ρόλων” του αμερικανικού κράτους.
Ο Αμερικανός ηγέτης απευθυνόμενος σε έντονο ύφος προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, τόνισε: “Προχωρείστε και ψηφίστε. Σταματείστε αυτήν την φάρσα. Τελειώνετε με το κλείσιμο των υπηρεσιών”.
Ως γνωστόν, οι Ρεπουμπλικανοί παρεμποδίζουν στο Καπιτώλιο την ψήφιση του προσωρινού ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει κυβερνητικές υπηρεσίες και να έχουν διακοπεί κυβερνητικές δράσεις.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμυνας Τσακ Χέιγκελ δήλωσε ότι η πλειονότητα των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που τέθηκαν σε αναγκαστική αργία λόγω του αδιεξόδου στο Κογκρέσο όσον αφορά τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους θα ανακληθούν στις θέσεις τους από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Ο κ. Χέιγκελ ανέφερε ότι αν και οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου Αμύνης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να εκδοθεί μια μαζική διαταγή ανάκλησης στην υπηρεσία όλων των πολιτικών του υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι μπορεί να δοθεί τέτοια εντολή για τους υπαλλήλους οι ευθύνες των οποίων συμβάλλουν στο ηθικό, στην ευημερία και στην ετοιμότητα των στρατιωτικών.
Ο ίδιος έδωσε εντολή να προχωρήσει το ταχύτερο η διαδικασία για να κριθεί ποιοι υπάλληλοι υπάγονται στις κατηγορίες αυτές. Ο Χέιγκελ δεν αναφέρθηκε σε έναν συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων που αφορά η πρόνοια αυτή, αλλά τόνισε πως αναμένει πως έτσι θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Άμυνας που έχουν τεθεί σε αναγκαστική αργία άνευ αποδοχών λόγω της παράλυσης μεγάλων τμημάτων του ομοσπονδιακού κράτους.
Πηγή: AFP, Reuters, DPA, ANA-MPA
Photo via White House: President Obama walks across Pennsylvania Avenue after picking up lunch at a sandwich shop (Photo Pete Souza)


Read more: http://mignatiou.com/?p=13700#ixzz2gtdjncjN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com