Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ»... Ξέσπασε νέα κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τους «κοριούς» του Αλέξη Τσίπρα...





«Φωτιές» έχει ανάψει η δήλωση που φέρεται να έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ότι τα τηλέφωνα του ιδίου και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνται. 
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε το Σάββατο ανακοίνωση με την οποία καλεί τον Αλέξη Τσίπρα ή να διαψεύσει το σχετικό δημοσίευμα της Real News ή να καταθέσει μήνυση, διαφορετικά θα παραμείνει υπόλογος απέναντι στην πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανα του κράτους, τα οποία εκ προθέσεως συκοφαντεί. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News να έχει καταγγείλει - και μάλιστα κατά τη συνεδρίαση ανώτατων κομματικών οργάνων - ότι τα τηλέφωνα του κόμματός του και του ιδίου παρακολουθούνται
Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να διαψεύσει άμεσα ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό για ευνομούμενο Κράτος ισχυρισμό ή να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. 
Σε διαφορετική περίπτωση παραμένει υπόλογος απέναντι στην Πολιτεία και τα συντεταγμένα όργανα του Κράτους, τα οποία εκ προθέσεως συκοφαντεί».
Την εν λόγω τοποθέτηση σχολίασε σήμερα με ανακοίνωσή του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος σημειώνει, μεταξύ άλλων:
«Πέρασε ήδη μια ημέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά. Ξαναρωτάμε λοιπόν: Διαψεύδουν ή όχι, το δημοσίευμα με τις απαράδεκτες καταγγελίες του κ. Τσίπρα για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με στόχο τον ίδιο και βουλευτές του;».
Tαυτόχρονα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα, λέγοντας:
«Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι παρακολουθούν το τηλέφωνό του, απαράδεκτο και θλιβερό εάν συμβαίνει, πρέπει άμεσα να καταθέσει στοιχεία που να τ' αποδεικνύουν» έγραψε στο πρώτο tweet ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για να ακολουθήσει ένα ακόμη, στο οποίο σημείωνε: «Eίναι απλά θεωρίες συνωμοσίας που προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία και ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Ελπίζουμε σύντομα ν' απαντήσει».
Με σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει το εν λόγω δημοσίευμα και αναφέρει:
«Το δημοσίευμα της Real News δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οφείλουμε, όμως, να συγχαρούμε τον κ. Δένδια και τον κ. Κεδίκογλου για τα αντανακλαστικά που δείχνουν απέναντι σε ανυπόστατα δημοσιεύματα.
Δεν ήταν ίδια βέβαια η αντίδραση τους απέναντι σε συγκεκριμένες καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, όπου και σφύριζαν αδιάφορα.
Πάντως, αφού ανοίγει έστω και με αυτόν τον τρόπο το ζήτημα των παρακολουθήσεων, θα έπρεπε, σε μια χώρα μάλιστα όπου έχει ερευνηθεί υπόθεση παρακολούθησης πρώην πρωθυπουργού, να γίνει συζήτηση στη βουλή για το θέμα και να τεθούν η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο. 
Για μια ακόμη φορά, όμως, σε ένα κρίσιμο θέμα εθνικής ασφάλειας και δημοκρατίας, η κυβέρνηση διαλέγει το δρόμο των φτηνών επικοινωνιακών παιχνιδιών».    

Αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, μιλώντας στο MEGA διέψευσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ότι το τηλέφωνό του είναι υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ
«Εγώ ήμουν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «"Μη μιλάς Δούρου στο τηλέφωνο γιατί κάποιοι σε ακούν" δεν μου είπε», ανέφερε η κυρία Δούρου.
«Αυτό που είπαμε», πρόσθεσε, «είναι ότι σε μια χώρα που παρακολουθούσαν τον πρωθυπουργό, πρέπει να μας εξηγηθεί πώς παρακολουθούσε η αντιτρομοκρατική όλο αυτό το διάστημα». 
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του κόμματος, Παναγιώτης Κουρουμπλής σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, διέψευσε εν μέρει το δημοσίευμα ενώ υποστήριξε: «Τέτοια συγκεκριμένη καταγγελία δεν έγινε ακριβώς, αλλά υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός στην ηγεσία του κόμματος ιδιαίτερα μετά τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες».
Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε ακόμη πως υπάρχουν πληροφορίες ακόμη και για ιδιωτικά βαλιτσάκια γεγονός που δημιουργεί μεγαλύτερο προβληματισμό, ενώ κατήγγειλε πως η κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει επαρκώς τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Τέλος, με ένα tweet σχολίασε το θέμα ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Πολύ θα ήθελα να πιστέψω ότι τα τηλεφωνήματα είναι ασφαλή. Ζούμε όμως στην χώρα που "διέπρεψαν" οι Τόμπρας-Μαυρίκης και εχει πολλά "βαλιτσάκια"», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης.






newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com