Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ανησυχία στη Παγκόσμια Τράπεζα για την «παράλυση» στις ΗΠΑ...




«Θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα» στις χώρες του Νότου»
Το αδιέξοδο με τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης στις ΗΠΑ, που οδήγησε στο κλείσιμο πολλών υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, θα μπορούσε να προκαλέσει «σοβαρά προβλήματα» στις χώρες του Νότου...

υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ. «Η αβεβαιότητα στις ΗΠΑ μας ανησυχεί σε μεγάλο βαθμό», είπε ο Κιμ σε ομιλία που εκφώνησε στην Ουάσινγκτον.

Καθώς Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο θέμα του προϋπολογισμού, το ομοσπονδιακό κράτος υποχρεώθηκε σήμερα να κλείσει τις υπηρεσίες που δεν κρίθηκαν απολύτως αναγκαίες και να θέσει σε υποχρεωτική αργία εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους.

Μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου τα δύο κόμματα θα πρέπει να καταλήξουν επίσης σε μια συμφωνία για την αύξηση του ορίου του δημοσίου χρέους για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αθέτησης των υποχρεώσεων της χώρας.«Η αβεβαιότητα αυτή, σε συνδυασμό με άλλες πηγές ανησυχίας στην παγκόσμια οικονομία, θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές ζημίες στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική», εκτίμησε ο Κιμ. «Ελπίζουμε οι πολιτικοί ηγέτες να διευθετήσουν γρήγορα τα ζητήματα αυτά», πρόσθεσε.

Ορισμένοι ειδικοί εκφράζουν φόβους ότι η εμπλοκή στο θέμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ αποδυναμώνει τη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, που βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάρρωσης, με κίνδυνο να παρασυρθούν και άλλες χώρες. Την περασμένη Πέμπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε χαρακτηρίσει επίσης «σημαντικό» να υπάρξει γρήγορα μια λύση στο πρόβλημα, όχι μόνο για την αμερικανική αλλά και για την παγκόσμια οικονομία. 




newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com