Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ...ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ... «Αστεία» η μήνυση κατά ΓΑΠ...





Eνοχλημένοι εμφανίζονται οι νομικοί κύκλοι της επιτροπής δεοντολογίας της βουλής από την αίτηση για άρση ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου που ήρθε την Παρασκευή στη Βουλή.
Και αυτό γιατί όπως λένε αν και η Βουλή έχει θεσπίσει επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη ακόμη, τον έλεγχο που πρέπει να κάνει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου πριν στείλει υποθέσεις που αφορούν βουλευτές και υπουργούς στη βουλή αυτό δεν γίνεται με αποτέλεσμα το κοινοβούλιο να γεμίζει από παράλογες(;;), όπως τις χαρακτηρίζουν, μηνύσεις πολιτών κατά πολιτικών .
Κύκλοι της επιτροπής δεοντολογίας της Βουλής χαρακτηρίζουν «αστεία» την υπόθεση που αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου και έστειλε στη βουλή ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.
Μάλιστα ειρωνεύονται θα λέγαμε τον πολίτη που έκανε τη μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Παναγιώτης Σταμάτης, λέγοντας πως έχει γεμίσει το κοινοβούλιο με μηνύσεις κατά πολιτικών.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση αν και ο κ.Σταμάτης μήνυσε τον κ.Παπανδρεου για εξαπάτηση εκλογέων και διασπορά ψευδών ειδήσεων προεκλογικά με αφορμή το σύνθημα λεφτά υπάρχουν, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρόσθεσε στο δικό του αίτημα οτι τα αδικήματα αυτά τελέστηκαν και μετεκλογικά όταν ήταν πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα η αίτηση που ήρθε στη βουλή να αντιμετωπιστεί με το νομό περί ευθύνης υπουργών που χρειάζεται υπογραφές βουλευτών για σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής και όχι ως απλή άρση ασυλίας από την επιτροπή δεοντολογίας.
Οι ίδιοι κύκλοι της βουλής διαρρέουν ότι αν και με δεδομένη την κομματική γεωγραφία της βουλής δεν θα φτάσει ποτέ στη ολομέλεια, εντούτοις υπάρχει λένε  προβληματισμός στο κοινοβούλιο για τη στάση του Αρείου Πάγου, όσον αφορά τις μηνύσεις κατά πολιτικών, ο οποίος όλο και αυξάνεται.




defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com