Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Καθαιρείται στις ΗΠΑ στρατηγός υπεύθυνος για πυρηνικά όπλα .....



Απομακρύνεται από τη θέση του ο υποπτέραρχος Μάικλ Κάρεϊ, υπεύθυνος για το οπλοστάσιο των διηπειρωτικών πυραύλων της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς το Πεντάγωνο «έχασε την πίστη και την εμπιστοσύνη του» στο πρόσωπό του, όπως δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.


Η ακριβής αιτία της καρατόμησης του υποπτέραρχου Μάικλ Κάρεϊ από τα καθήκοντά του δεν έχει διευκρινιστεί.
Ο αξιωματούχος που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επισήμανε πάντως πως η απομάκρυνση δεν συνδέεται με τη λειτουργικότητα του πυρηνικού οπλοστασίου, το οποίο υπογράμμισε πως είναι ασφαλές.
Την απόφαση για την απόλυση του Μάικλ Κάρεϊ έλαβε ο αντιπτέραρχος Τζέιμς Κοβάλσκι, επικεφαλής της Διοίκησης Παγκόσμιας Κρούσης της Πολεμικής Αεροπορίας (AFGSC) των ΗΠΑ.
Ο υποπτέραρχος ήταν επικεφαλής για τη συντήρηση διηπειρωτικών πυραύλων σε τρεις βάσεις κατά μήκος των ΗΠΑ -συνολικά 450 πυραύλους.
Είχε προηγηθεί την Τετάρτη η παύση από το Πολεμικό Ναυτικό του ναυάρχου Τιμ Τζιαρντίνα, επικεφαλής για την επιθεώρηση πυρηνικών όπλων. Η απομάκρυνση ήλθε εξαιτίας της εμπλοκής του σε παράνομο τζόγο.


newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com