Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Πόσο “αόρατη” είναι η τουρκική κορβέτα – Από ποια απόσταση την “εγκλώβισαν” τα ελληνικά όπλα.


“Αόρατη κορβέτα” στα “χαρτιά” αλλά “εγκωβισμένη” από τα 30 μίλια από ελληνικά όπλα η τουρκική κορβέτα “stealth” πουπροκάλεσε συναγερμό.


Ένα νέο “σκαρί” , με προχωρημένη τεχνολογία είναι λογικό να προκαλεί προβληματισμό και πολλοί στην κοινή γνώμη να ανησυχούν ακούγοντας τα περί “αόρατης” κορβέτας.
Μιλώντας με επιτελείς οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει τις κατά καιρούς “βόλτες” της “αόρατης” κορβέτας είναι ψύχραιμοι.
Το ίχνος της μπορεί να είναι “μικρότερο” αλλά πάντως η πορεία της κάθε φορά που μπήκε στο Αιγαίο έχει καταγραφει από τη πρώτη στιγμή. Και όπως λένε είναι κάθε φορά εγκλωβισμένη από απόσταση ασφαλείας.
Είναι βέβαιο ότι οι “τσάρκες” της “αόρατης κορβέτας” γίνονται για να δοκιμαστεί η ελληνική αντίδραση και τα αντανακλαστικά μας. Τις τελευταιες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί κινητικότητα του τουρκικού ναυτικού που δείχνει ότι προσπαθεί να “τεστάρει” τα πιθανά “τυφλά σημεία” της ελληνικής άμυνας στο Αιγαίο. Πριν από περίπου 15 ημέρες ένα σοβαρό επεισόδιο αναxοιχτά της Ρόδου αποκάλυψε τις τουρκικές προθέσεις.
Μέχρι στιγμής οι Τούρκοι “πιάνονται” στη “φάκα” . Αυτό δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό. Αντιθέτως. Η τουρκική κινητικότητα θα πρέπει να προβληματίσει και να μας οδηγήσει στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που υπάρχουν στο σύστημα παρατήρησης – παρακολούθησης των τουρκικών κινήσεων στο Αιγαίο. Η οικονομική κρίση δεν μπορεί να δικαιολογεί ελλείψεις σε συντήρηση και υποστήριξη συστημάτων που βοηθούν το προσωπικό να είναι αποτελεσματικό στα καθήκοντά του. Μέρα και νύχτα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com