Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:Αυτές είναι οι 11 τροφές που προστατεύουν από τον καρκίνο [λίστα]...





Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» για την αποτροπή αρκετών μορφών καρκίνου, καθώς σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Διεθνούς Eνωσης Κατά του Καρκίνου, οι μισοί τύποι της επάρατης νόσου μπορούν να προληφθούν με το σωστό διαιτολόγιο.
Οι ειδικοί, συνιστούν τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο, ενώ γενικότερα μπορούν να βοηθήσουν στη συνολική «θωράκιση» του οργανισμού, αναφέρει το Εθνος.
Οι 11 έντεκα τροφές που προστατεύουν από τον καρκίνο:
  • Καφές: Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες του καφέ, είναι ευεργετικές στην καταπολέμηση του καρκίνου, καθώς σύμφωνα με έρευνες όσοι κατανάλωναν τακτικά καφέ είχαν 21% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη και 3% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συνολικά καρκίνο σε σχέση με τους υπόλοιπους.
  • Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο είναι σημαντικός σύμμαχος για την υγεία, καθώς ειδικά το παρθένο ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί πως μειώνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.
  • Σκόρδο: Το σκόρδο απενεργοποιεί την δράση των ελεύθερων ριζών και τροποποιεί την δράση των ενζύμων. Οι μελέτες δείχνουν, πως όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες σκόρδου έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο.
  • Πράσινο Τσάι: Το πλούσιο σε κατεχίνες πράσινο τσάι, επιβραδύνει ή και αποτρέπει την επέκταση καρκινικών κυττάρων και προστατεύει από αρκετές μορφές της επάρατης νόσου.
  • Σπανάκι: Περιέχει νεοξανθίνη η οποία φαίνεται να συμβάλλει στην αυτοκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων του προστάτη και στην αναστολή της παραγωγής τους, ενώ περιέχει και σε μεγάλη ποσότητα κεμπφερόλη η οποία μειώνει κατά 40% την πιθανότητα καρκίνου ωοθηκών και καρκίνου του εντέρου.
  • Οσπρια: Το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ βρίσκεται στα όσπρια και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στο παχύ έντερο.
  • Κουνουπίδι: ΤΟ κουνουπίδι λειτουργεί ως ασπίδα στον καρκίνο του παχέος εντέρου και σύμφωνα μάλιστα με επιστημονικές έρευνες πρέπει να καταναλώνεται όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένο
  • Ψάρια: Τα -3 λιπαρά οξέα του ψαριού και άλλα συστατικά του, εμφανίζουν αντιπολλαπλασιαστική, αντιφλεγμονώδη και αντιαγγειογενετική δράση και έχουν αρκετές αντικαρκινικές ιδιότητες.
  • Ρόδι: Το ρόδι θεωρείται από τους ειδικούς ως το πιο ισχυρό φρούτο για την καταπολέμηση του καρκίνου, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως τα εκχυλίσματα ροδιού εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στον μαστό, τον προστάτη, το έντερο και τους πνεύμονες.
  • Αβοκάντο: Η περσίνη που περιέχει, εμφανίζει αποτελεσματική δράση στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων του μαστού.



Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com