Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Στουρνάρας: Από 25.000 εμβάσματα ελέγχθηκαν μόλις δύο !!!!!





Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών για τη λίστα Λαγκάρντ, τα ακίνητα στο Λονδίνο και τις offshore
Για αξιοποίηση στοιχείων αναφορικά με τις μετακινήσεις χρημάτων στο εξωτερικό, την φορολογία, την είσπραξη και την τιμωρία φοροφυγάδων, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση του Απόστολου Κακλαμάνη σχετικά με τις λίστες φορολογουμένων που έχουν στείλει χρήματα στο εξωτερικό, αλλά και για αγορές ακινήτων στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο κ. Στουρνάρας στην Βουλή, η πορεία όλων των υποθέσεων με μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον και ύλη η οποία θα μπορούσε να ελαφρύνει τα βάρη των μισθωτών και συνταξιούχων κινείται με ρυθμούς χελώνας.
Όπως ανέφερε, οι φορολογικοί μηχανισμοί της χώρας έχουν καταφέρει να ολοκληρώσουν μόλις δύο περιπτώσεις από τις χιλιάδες που περιλαμβάνει η λίστα με τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ, που έσπευδαν να στείλουν στο εξωτερικό χιλιάδες Έλληνες την περίοδο της ανεξέλεγκτης οικονομικής κρίσης 2009-2011.
Ειδικότερα, από τα περίπου 54 χιλιάδες εμβάσματα με ποσά άνω των 100.000 ευρώ που εστάλησαν σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο 2009-2011, αποκλείστηκαν όσοι δικαιολογούσαν τα ποσά και στάλθηκαν επιστολές σε 24.710 καταθέτες προκειμένου να στείλουν συμπληρωματικές εξηγήσεις. Τελικά, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας «επιλέγησαν 436 υποθέσεις με μεγάλο φορολογικό ενδιαφέρον και στάλθηκαν στο Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Από τις 436 έχουν ολοκληρωθεί 2 περιπτώσεις και εισπράχθηκαν 5 εκατ. ευρώ».
Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι «από διασταυρώσεις στοιχείων των ΔΟΥ και του TAXIS σε 2.423 υποθέσεις προέκυψαν στοιχεία και δόθηκαν εντολές ελέγχου για τις 1.800. Έχουν ολοκληρωθεί 329 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν ποσά 36 εκατ. ευρώ».
Αναφορικά με την λίστα Λαγκάρντ, ο υπουργός είπε ότι έχει ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των καταθετών και πως βρίσκονται σε εξέλιξη 150 περιπτώσεις.
Σύμφωνα με τον υπουργό, εξέλιξη υπάρχει και στις έρευνες των 10.000 οφ σορ εταιριών με ελληνικό ενδιαφέρον. Από αυτές έχουν επιλεγεί οι πρώτες 322 και δόθηκαν 163 εντολές ελέγχου. Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι σε 34 εξωχώριες και βεβαιώθηκαν πρόστιμα περίπου 40 εκατ. ευρώ.
Για τα ακίνητα στο Λονδίνο, μίλησε για 107 περιπτώσεις, εκ των οποίων επελέγησαν 84 και βεβαιώθηκαν 162.000 ευρώ.
Για τα ταχύπλοα στην Ολλανδία, δόθηκαν 16 εντολές ελέγχου μεταξύ των 136 φορολογουμένων και από αυτές βεβαιώθηκαν οκτώ φορολογικές παραβάσεις.




newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com