Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Επιπτώσεις στην Ε.Ε. από την πιθανή μετεκλογική συνεργασία της Μέρκελ με σοσιαλδημοκράτες ...





Η επιλογή του κυβερνητικού εταίρου από την Άγκελα Μέρκελ θα καθορίσει και την απόφαση για το μέγεθος του προτεινόμενου φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών που εξετάζεται να υποβληθεί σε 11 κ-μ της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρει ανταπόκριση της Lucy Meakin από το Λονδίνο στο BLOOMBERG με τίτλο «Germany’s Merkel Is Key to Currency-Trading Levy».
Μεταξύ των 11 χωρών που υποστηρίζουν την επιβολή φόρου βρίσκεται και η Ελλάδα, ενώ η Βρετανία, η Δανία, το Λουξεμβούργο και η Σουηδία έχουν απορρίψει το σχέδιο.
Εκτενής ανταπόκριση του Patrick Donahue από το Βερολίνο στο BLOOMBERG με τίτλο «Merkel Set for Talks to Bridge Differences: Policy Guide» κωδικοποιεί τις διαφορές της Καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, με τους υποψήφιους εταίρους της για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Πράσινους, επισημαίνοντας τις πιθανές εκχωρήσεις μεταξύ των διαφορετικών μερών.
Σε σχέση με την ευρωπαϊκή κρίση γίνεται αναφορά στην πρόταση του Σοσιαλδημοκράτη ηγέτη, Peer Steinbrueck, για ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ προς τις χώρες της νότιας Ευρώπης, που θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από τον φόρο επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, και στη δημιουργία ενός Ταμείου Εξαγοράς Χρέους (redemption fund) που θα ελαφρύνει το χρέος των προβληματικών χωρών.
Γίνεται επίσης αναφορά στην υποψηφιότητα για ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, καθώς Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι προτείνουν την πλήρη ένταξή της, εάν εκπληρώσει όλα τα κριτήρια και κυρίως αυτά που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ η Άγκελα Μέρκελ επιθυμεί μια ειδική εταιρική σχέση της ΕΕ με την Τουρκία.






http://mignatiou.com/?p=13611#ixzz2gn0bpQH5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com