Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Αναβολή διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-ΕΕ λόγω κλειστού αμερικανικού Δημοσίου...





Οι ΗΠΑ ανέβαλαν τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της μερικής παράλυσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο Μάικλ Φρόμαν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον ευρωπαίο επίτροπο Εμπορίου Κάρελ ντε Χουχτ για να τον ενημερώσει ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν θα μπορέσουν να μεταβούν στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, όπως ήταν προγραμματισμένο, λόγω της μερικής διακοπής της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία του Φρόμαν, που είναι γνωστή με το ακρωνύμιο USTR.
«Η USTR θα συνεργαστεί με την (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή για την κατάρτιση ενός εναλλακτικού σχεδίου εργασίας, το οποίο θα μπορέσει να τεθεί σε εφαρμογή μόλις τερματιστεί η παράλυση της αμερικανικής κυβέρνησης», προσθέτει η ανακοίνωση.
Ο Ντε Χουχτ σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι η ακύρωση της συνάντησης «σε καμία περίπτωση δεν μας αποσπά την προσοχή από τον στόχο της επίτευξης μιας φιλόδοξης συμφωνίας εμπορίου και επενδύσεων».
Εξάλλου, όπως επισήμανε ο ίδιος, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι τον διαβεβαίωσαν ότι θα τον ενημερώσουν «αμέσως μόλις αυτό καταστεί δυνατόν» για το πότε θα επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις.





defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com