Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ...«Καταιγίδα» το νέο φορολογικό: Έρχονται κρατήσεις 26% στα μπλοκάκια .....





Με επιπλέον βάρη φορτώνει τον Έλληνα φορολογούμενο τον νέο φορολογικό
Τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων τα οποία προέρχονται από ατομικές επιχειρήσεις ή από ελευθέρια επαγγέλματα θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ με συντελεστή 26% και πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ με 33%.
Αυτό σημαίνει ότι η παρακράτηση του εργοδότη στον εργαζόμενο θα αυξηθεί κατά 30% από 20% που είναι σήμερα στο 26%. Δηλαδή ένας εργαζόμενος που λαμβάνει 500 ευρώ μεικτά με μπλοκάκι, σήμερα παίρνει 400 ευρώ στο χέρι. Με την αύξηση που σχεδιάζεται θα χάσει ακόμη 30 ευρώ το μήνα.
Αν έχει συμφωνήσει μηνιαία φορολογητέα αμοιβή 1.000 ευρώ, τότε ο φόρος από 200 ευρώ θα αυξηθεί στα 260 ευρώ και ο εργαζόμενος αντί για 800 ευρώ το μήνα θα λαμβάνει 740 ευρώ.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με δημοσίευμα σαββατιάτικης εφημερίδας, θα καταργηθεί και η διάταξη που προβλέπει έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.





newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com