Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο οι παρακολουθήσεις του κινητού της Μέρκελ...





Σημαντικές διαστάσεις έχει λάβει το θέμα της παρακολούθησης των τηλεφωνικών επικοικωνιών της Γερμανίδας Καγκελαρίου, κυρίας Άνγκελα Μέρεκλ, από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA), με τα διεθνή μέσα να δημοσιεύσουν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Οι τελευταίες πληροφορίες, όπως δημοσιεύονται, στη γερμανική «Suddeutsche Zeitung», αναφέρουν πως η παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου της Μέρκελ επραγματοποιείτο από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο.

«Η παρακολούθηση γινόταν από ένα κέντρο παρακολουθήσεων που ονομάζεται Special Collection Service (Ειδικό Κέντρο Συλλογής), υπό την ευθύνη της NSA και της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) και λειτουργούν στις αμερικανικές πρεσβείες και προξενεία σε όλο τον κόσμο, συνήθως υπό συνθήκες μυστικότητας», αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο βασίζεται σε πληροφορίες των στοιχείων που αφαίρεσε ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, Εντουαρντ Σνόουντεν.

Ωστόσο, οι πληροφορίες που έχει διοχευτεύσει ο Σνόουντεν στο περιοδικό «Der Spiegel» και παρουσιάσθηκαν στη γερμανική κυβέρνηση στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, δεν επιτρέπουν να προσδιορισθεί χρονικά πότε παρακολουθείτο το κινητό τηλέφωνο της Μάρκελ.

Ενδιαφέρον είναι και το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» που επικαλούμενη ένα απόρρητο έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα, επίσης, ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ανέφερε πως η NSA παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές κλήσεις 35 ξένων ηγετών. Τα ονόματα των ηγετών αυτών δεν αναφέρονται στο έγγραφο.

13221584

Οι υποψίες για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών της Γερμανίδας Καγκελαρίου (και όχι μόνο) από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών που αποκαλύφθηκαν από τη γερμανική κυβέρνηση έχουν πυροδοτήσει σειρά αντιδράσεων, ενώ η κυρία Μέρκελ ζήτησε από τον Μπαράκ Ομπάμα εξηγήσεις, προειδοποιώντας για «σοβαρό πλήγμα στις σχέσεις εμπιστοσύνης» ανάμεσα στις δύο συμμαχικές χώρες, εάν οι υποψίες αυτές αποδειχθούν αληθινές.

Η Γαλλία και η Γερμανία ανέλαβαν κοινή πρωτοβουλία, με την υποστήριξη και των άλλων Ευρωπαίων, για να βρεθεί ως το τέλος του χρόνου ένα πεδίο συνεννόησης με τις ΗΠΑ στα θέματα των πληροφοριών.

«Πρέπει να σταματήσει και να απαιτήσουμε εξηγήσεις», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, κ. Φρανσουά Ολάντ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την πρώτη ημέρα της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η γαλλο-γερμανική πρωτοβουλία παρουσιάσθηκε κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, «με στόχο να καταλήξουμε πριν από το τέλος της χρονιάς σε μια συμφωνία για τις αμοιβαίες σχέσεις» Ευρωπαίων και Αμερικανών σε ό,τι αφορά στη συλλογή πληροφοριών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κ. Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ.


Κέρδος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com