Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πως "τιμωρούν" τα στελέχη που υποβάλουν αίτηση αποστρατείας "κόβοντάς" τους χρήματα...




Σπεύδουν να αποστρατεύσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στελέχη που υποβάλουν αίτηση αποστρατείας για να μην έχουν δικαίωμα να λάβουν μισθολογική προαγωγή. Κι όταν λέμε σπεύδουν εννοούμε ότι “παίζουν” ακόμη και με τις ημέρες.

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί είναι τα όσα περιγράφει στέλεχος των ΕΔ το οποίο υπέβαλε αίτηση αποστρατείας. Διαβάστε πως αντιμετωπίστηκε: 


Τον Μάρτιο του 2013  υπέβαλα αίτηση αποστρατείας.Τον Μάιο εγκρίθηκε απο τον Κο ΥΕΘΑ  η αίτησή μου και εν συνεχεία την 18 Ιουν 2013 κρίθηκα από το συμβούλιο κρίσεων προακτέος και  με το ΦΕΚ Γ 1015/2013   11-9-2013  αποστρατεύομαι έχοντας 31 έτη παρά 20 ημέρες  γεγονός που  δείχνει ότι η υπηρεσία με τιμωρεί καθόσον  με την συμπλήρωση των 31 ετών και 1 ημέρα θα λάμβανα μισθολογική προαγωγή .Με την κίνηση αυτή  έχω απώλεια σημαντικότατη για τις ημέρες που διανύουμε. 

Πιστεύω ότι η όλη ενέργεια έγινε σκοπίμως από το ΓΕΣ όπως και το 2010 επί αρχηγίας Φράγκου Φραγκούλη με σκοπό να "τιμωρήσει" όσους επέλεξαν να αποστρατευτούν με  αίτησή τους και μετά από παρέμβαση του ΑΝΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτη ακυρώθηκε το ΠΔ αποστρατείας τους . 



Η υπηρεσία προέβη σε μια τάχιστη διαδικασία αποστρατείας με αποτέλεσμα όλοι οι συνάδελφοι για 20 ημέρες να μη δικαιούνται την λήψη μεγαλύτερου χρονοεπιδόματος και μισθολογικών διαφορών



Η υπηρεσία προέβη σε μια τάχιστη διαδικασία αποστρατείας με αποτέλεσμα όλοι οι συνάδελφοι για 20 ημέρες να μη δικαιούνται την λήψη μεγαλύτερου χρονοεπιδόματος και μισθολογικών διαφορών που προκύπτουν λειτουργώντας έτσι ως τιμωρός, στερώντας ικανά ποσά από τον υπολογισμό της σύνταξής των και στην λήψη μικρότερων ποσών στο εφάπαξ . 

Πιστεύω ότι έγινε σκόπιμα από την πλευρά της υπηρεσίας και εκδικητικά που όμως αυτό έρχεται σε αντίθεση και αποδεικνύεται με την τεράστια διαφορά που υπάρχει στα 1015/28-8-13 και 1127/30-8-13 ΦΕΚ που επισυνάπτω καθόσον εξ όσων δύναμαι να γνωρίζω υπάρχουν μέσα σε αυτό άτομα που υπηρετούν στο ΓΕΣ και η διαφορά της υπογραφής της Κας ΑΝΥΕΘΑ είναι μόνο 2 ημέρες αλλά στην δημοσίευση η διαφορά διευρύνθηκε στις 24 ημέρες. Δηλαδή το ΦΕΚ κρατήθηκε μετά από πιέσεις από κάποιους. Ουδείς συνάδελφος μπορεί να εκτιμήσει την ημερομηνία διαγραφής του ακριβώς αλλά συνεκτιμώντας τις προηγούμενες αποστρατείες των συναδέλφων υπολόγισα ότι κρινόμενος στο συμβούλιο της 18 Ιουν 2013 ο χρόνος διαγραφής μου θα ήταν απο 5 εως 20 Νοε 13 . Είναι δυνατόν να αποφάσιζα μόνος μου και να επέλεγα να εξέλθω της υπηρεσίας μου 15 ημέρες νωρίτερα όταν γνωρίζω ότι με την συμπλήρωση 31 αντίστοιχα λαμβάνω αύξηση χρονοεπιδόματος κλπ. Όμως για αγνώστους σε μενα λόγους η διαδικασία επιταχύνθηκε πάραυτα και την 11 Σεπ 13 αναρτήθηκε στο ΕΤ το ΦΕΚ 1015 με το οποίο την 11 Οκτ 13 διαγραφόμεθα οριστικά. . 

Υποβάλαμε 20 συνάδελφοι αίτηση θεραπείας και λάβαμε την αρνητική απάντηση της υπηρεσίας. 

Καταγγέλω την στάση αυτή και ζητώ να αποκατασταθώ όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι όσοι βρίσκονται στο ΠΔ καθόσον αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα , ανακαλώντας το1015/28-9-2013 ΦΕΚ και την επανέκδοση του συμπεριλαμβάνοντας τον χρόνο που ελλείπεται δηλαδή 20 ημέρες έτσι ώστε να εκδοθεί την 01 Οκτ 2013.. "







onalertgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com