Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Κακά «μαντάτα» από τρόικα: Κόψτε μισθούς σε ΔΕΚΟ και αστυνομικούς!!!




Η συζήτηση για τα μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό του 2014 πρέπει, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, να γίνει εντός του φθινοπώρου, όταν η τρόικα επιστρέψει στην Αθήνα και εφόσον.... η ελληνική κυβέρνηση –παρά την επιμονή της ότι δε θα χρειασθούν νέα μέτρα- υλοποιήσει τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Πηγές της τρόικας επισημαίνουν ότι η επιστροφή των επικεφαλής στην Ελλάδα θα έχει νόημα όταν «η ελληνική κυβέρνηση δείξει την πρόθεση για λήψη μέτρων ύψους 2 δισ. ευρώ», συζήτηση που θα ξεκλειδώσει όλες τις υπόλοιπες εξελίξεις, με αιχμή τη διευθέτηση του χρέους.

Επί του παρόντος, όμως, ο δεύτερος γύρος διαπραγμάτευσης με την τρόικα εξαρτάται από το αν η ελληνική κυβέρνηση πραγματοποιήσει τα προαπαιτούμενα, όπως είναι το κλείσιμο των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, η κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων, η πληρωμή χρεών σε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και ο νέος κώδικας των δικηγόρων.




Όσο για τα μέτρα των 2 δισ. ευρώ, την ύπαρξη των οποίων αρνείται η ελληνική κυβέρνηση, οι κοινοτικές πηγές επιμένουν ότι «το ζήτημα είναι υπαρκτό και πρέπει, όταν έρθει η τρόικα στην Αθήνα, στις αρχές Νοεμβρίου, η κυβέρνηση να είναι έτοιμη να τα συζητήσει».

Πηγή από το EuroWorking Group περιγράφει ότι στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται –μεταξύ άλλων- η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε όλο το δημόσιο τομέα (σήμερα δεν εφαρμόζεται στο 40% της μισθοδοσίας του Δημοσίου), η μείωση μισθών και συντάξεων στους αστυνομικούς και η παρέμβαση στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό του Δημοσίου, με χρονοδιάγραμμα για την πλήρη κατάργηση του εφάπαξ.





newsnow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com