Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ιδού το success story: Ψάχνουν στο facebook φάρμακα για καρκινοπαθείς !!!!!



«Κάνουμε αγωνιώδη έκκληση για 63χρονο ανασφάλιστο καρκινοπαθή ασθενή που έχει διαγνωστεί με αδενοκαρκίνωμα προστάτη και περινευρική διήθηση... Είναι ανασφάλιστος εδώ και δύο χρόνια, λόγω οφειλών στο ΤΕΒΕ και η σύζυγός του είναι και εκείνη άνεργη και ανασφάλιστη. 

Με συνταγή από δημόσιο νοσοκομείο χρήζει επείγουσας θεραπείας. Παρακαλούμε όποιον μπορεί να μας βοηθήσει, να έρθει σε επαφή μαζί μας». 

Είναι μία από τις πολλές αναρτήσεις στα social media, τις οποίες κάνουν εθελοντές γιατροί του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού (ΜΚΙΕ), προκειμένου να βρουν φάρμακα, απαραίτητα για τη θεραπεία δεκάδων ασθενών που δεν διαθέτουν ασφαλιστική κάλυψη. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής, oι γιατροί περιγράφουν συγκλονιστικά περιστατικά και σημειώνουν πως το πρόβλημα παρουσιάζεται πιο έντονο σε καρκινοπαθείς οι οποίοι έμειναν, χωρίς χημειοθεραπεία, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί ραγδαία η υγεία τους. 

Ανάμεσα στις περιπτώσεις που έχουν χειριστεί είναι ακόμη και σκελετωμένα παιδιά που υποσιτίζονται ή δεν μπορούν να εμβολιαστούν, καθώς οι οικογένειές τους αδυνατούν να πληρώσουν.

Τα προβλήματα αυτά κινητοποίησαν τους γιατρούς, οι οποίοι, κάνοντας έκκληση για βοήθεια, καταφέρνουν να εξασφαλίζουν φάρμακα, αλλά και παιδικές τροφές. 

Την ίδια στιγμή, είναι πολλές οι περιπτώσεις ασθενών που χρειάζονται χειρουργείο, όμως αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα. Με τη μεσολάβηση του Κοινωνικού Ιατρείου, που βρίσκεται στην πρώην αμερικανική βάση στο Ελληνικό, τα πιο κρίσιμα περιστατικά εξυπηρετούνται εμβόλιμα από εθελοντές νοσοκομειακούς γιατρούς και με τη βοήθεια ελάχιστων διοικήσεων νοσοκομείων.







spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com