Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Guardian: “Μπούμερανγκ” η σύλληψη της Χ.Α.;




Τι περιμένει την ελληνική κοινωνία μετά την σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής; Ποια θα είναι τα αντανακλαστικά των πολιτών και των πολιτικών της χώρας; Σε αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει η αναλύτρια της βρετανικής Guardian,
Helen Smith, η οποία προειδοποιεί πως η Ελλάδα βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά, ζώντας τις πιο κρισιμές πολιτικά ημέρες της μετάτην μεταπολίτευση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να βρει τρόπους να εξαλείψει πλήρως το φαινόμενο του ναζισμού που έχει τρομάξει την Ευρώπη, καθώς υποστηρίζει  πως ελλοχεύει ο κίνδυνος η Χρυσή Αυγή να ανασυγκροτηθεί και να επανέλθει στο προσκήνιο με διαφορετικό όνομα αλλά μεγαλύτερη ισχύ. 

Οι συλλήψεις των μελών του ναζιστικού μορφώματος αναμένεται να πυροδοτήσουν νέες πολιτικές εντάσεις, με μια ήδη δηλητηριασμένη κοινωνία, η οποία έχει κουραστεί από την οικονομική εξαθλίωση των τελευταίων χρόνων. Ο ίδιος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, αναφέρει ο Guardian, προειδοποίησε λίγο πριν τη σύλληψη του ότι το πολιτικό σύστημα έχει “ανοίξει τις πύλες της κολάσεως”.   Και μπορεί οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις να δείχνουν πτώση στα ποσοστά τους, όμως έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να συγκρατήσουν τις διαρροές στον πυρήνα τους.

Για την εφημερίδα, η κίνηση της κυβέρνησης να εξαρθρώσει τη Χρυσή Αυγή μπορεί να γίνει μπούμερανγκ. Όπως επισημαίνει, με τη βοήθεια Ελλήνων συνταγματολόγων, ίσως θα έπρεπε πρώτα να αρθεί η βουλευτική τους ασυλία και μετά να γίνουν οι συλλήψεις.

Πάντως, ο Guardian επισημαίνει ότι το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής θα λυθεί μόνο όταν καλύτερεψουν οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα. “Όταν σταματήσει η οικονομική εξαθλίωση των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στη χώρα, τότε ο κόσμος δεν θα εχει λόγο να ψηφίζει ναζιστικά μορφώματα που εμφανίζονται ως αντισυστημικά“, αναφέρει χαρακτηριστικά.
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com