Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ "ΦΟΝΤΟ" ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...ΤΣΙΠΡΑΣ:ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.



-Οι επόμενες κινήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου και γιατί απορρίπτουν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. - Διάταξη που δεν θα επιτρέπει εκλογές λόγω παραίτησης βουλευτών
Οι ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, δημιουργούν εκ των πραγμάτων μια σειρά από νέα δεδομένα στο έτσι κι αλλιώς ρευστό πολιτικό σκηνικό.
Η κυβέρνηση επιμένει στην κατηγορηματική άρνηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, κρατώντας ωστόσο μέχρι στιγμής χαμηλούς τόνους.
Σε συνάντησή τους, στη Νέα Υόρκη, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συζήτησαν τις εξελίξεις και επιβεβαίωσαν τη θέση για αποφυγή των πρόωρων εκλογών, ενώ αναζητούνται οι ανάλογες διαδικασίες, ώστε να αποφευχθεί ακόμη και το ενδεχόμενο αναπληρωματικών εκλογών σε ορισμένες περιφέρειες.
Ο κ. Σαμαράς  από τον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινκγκ της Νέας Υόρκης αναφέρθηκε στα τελευταία γεγονότα και τις συλλήψεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής λέγοντας: "σαν πρωθυπουργός, με ενδιαφέρει η ενότητα. Δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής να προωθείς την ακρότητα. Γιατί τότε θα βρεις απέναντί σου τους Ελληνες, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα". Ο κ.Σαμαράς, έκλεισε τις επισημάνσεις του απευθύνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, ότι μια νέα εποχή ευημερίας ξεκινά για την χώρα.
Πηγές πολύ κοντά στον πρωθυπουργό και στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τόνιζαν ότι πέρα από την εξέλιξη των δικαστικών διαδικασιών, τις οποίες κινεί μόνη και ανεξάρτητα η Δικαιοσύνη, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Αυτές περιλαμβάνουν όχι μόνο την κατάθεση του λεγόμενου αντιρατσιστικού νόμου, ο οποίος θα είναι ένας ολοκληρωμένος νόμος για την προστασία της δημοκρατίας και της κοινωνικής ειρήνης και ασφάλειας, αλλά και νομοθετικές ρυθμίσεις που ακυρώνουν κάθε προσπάθεια θεσμικού ευτελισμού ή καταστρατήγησης, εκ μέρους των βουλευτών της ΧΑ,των κοινοβουλευτικών διαδικασιών (παραιτήσεις για να προκληθούν αναπληρωματικές εκλογές κλπ.).
Άξονας της συμφωνίας Σαμαρά - Βενιζέλου είναι η διαφύλαξη της πολιτικής σταθερότητας και η απόλυτη απόρριψη κάθε ιδέας περί εκλογών.
Στο ίδιο μήκος θα κινηθούν και οι υπουργοί και βουλευτές των δύο κυβερνητικών εταίρων οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σαφή εντολή να τονίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης.
Διάταξη που δεν θα επιτρέπει εκλογές λόγω παραίτησης βουλευτών
Ειδική νομοθετική διάταξη που θα καταργεί τη δυνατότητα ενός κόμματος να προκαλεί εκλογές προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση, απαντώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην πρόθεση της «Χρυσής Αυγής» για αποσταθεροποίηση του πολιτεύματος, με τη σχετική πρόταση να παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος.
Η διάταξη, μάλιστα, συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες το Σάββατο το βράδυ, ώστε να αντιμετωπιστεί η πρόθεση της «Χρυσής Αυγής» για συνεχείς εκλογές, με παραιτήσεις βουλευτών της σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε μια προσπάθεια γελοιοποίησης της Δημοκρατίας.
Μια από τις περιπτώσεις που εξετάστηκαν είναι να μείνουν κενές οι θέσεις των βουλευτών, αφού το Σύνταγμα προβλέπει Βουλή 200-300 αντιπροσώπων, γεγονός, βεβαίως, που επαναφέρει με σφοδρότητα τη θέση για μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, χωρίς συνταγματική αναθεώρηση, απλώς με εκλογικό νόμο.
Εκλογές ζητά ο Τσίπρας
Εκλογές, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης και μάχη κατά του ναζισμού, ζητά ο Αλέξης Τσίπρας, με την Κουμουνδούρου να επικροτεί την σύλληψη των στελεχών της Χρυσής Αυγής, εκτιμώντας όμως ότι η κυβέρνηση πρώτα την ανέχθηκε, συμβάλλοντας στην άνοδό της και κατόπιν εξαναγκάστηκε στην εξουδετέρωσή της.
Μιλώντας στο κλείσιμο του τριήμερου φεστιβάλ νέων του ΣΥΡΙΖΑ χθες το βράδυ, ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα μείνει στην ιστορία, μαζί με εκείνες του Πέτρουλα, του Λαμπράκη και του Τεμπονέρα, «γιατί το αίμα του έγινε ποτάμι που έπνιξε το νεοναζιστικό εξάμβλωμα και τώρα απειλεί να πνίξει και όσους το τάιζαν και το χάιδευαν».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι έβλεπαν τους συμμορίτες ως πολιτικά τους ξαδέλφια και έψαχναν στους νεοναζί για μελλοντικές συνεργασίες. Θύμισε άλλωστε, τη θεωρία των δύο άκρων, με την οποία υποστήριξε ότι «ξέπλεναν» την Χρυσή Αυγή σύμβουλοι του πρωθυπουργού, ενώ εκτίμησε ότι η οργή που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει το αυτονόητο, για το οποίο νωρίτερα δεν έδειχνε την ίδια πολιτική βούληση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com