Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ρωσία και Γαλλία αναπτύσουν απο κοινού νεο ΤΟΜΑ......





Η ρωσική Ουραλβαγκονζονβαντ και η γαλλική Ρενό εξελίσσουν από κοινού ένα νέο τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) με δραστικό βεληνεκές 16 χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN) κατά τη διάρκεια της αμυντικής έκθεσης Russian Arms Expo-2013 η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη στην πόλη των Ουραλίων Νίζνι Ταγκίλ, ο Γενικός Διευθυντής της ρωσικής εταιρείας Ουραλβαγκονζονβαντ Ολεγκ Σιγένκο είπε πως: “Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου παρουσιάσαμε (Ουραλβαγκονζονβαντ και Ρενό) ένα πρωτότυπο του μελλοντικού ΤΟΜΑ”.
“Η Γαλλική πλευρά παρείχε το κιβώτιο μετάδοσης, τον κινητήρα, τον σχεδιασμό και το Σύστημα Ελέγχου Πυρός” είπε ο Σιγένκο.
Σύμφωνα με τον Σιγένκο, το νέο ΤΟΜΑ θα είναι αρκετά ανταγωνιστικό στις Διεθνείς αγορές εξαιτίας του πανίσχυρου πυροβόλου των 57 χιλιοστών που διαθέτει, αντί του πυροβόλου των 30 χιλ. που είναι το καθιερωμένο στα σύγχρονα ΤΟΜΑ.
“Με την υψηλή κινητικότητα και την ισχύ πυρός του, είμαστε βέβαιοι πως αυτό το προϊόν θα έχει μεγάλη ζήτηση στη Διεθνή αγορά” δήλωσε ο Σιγένκο, προσθέτοντας πως μπορεί να δημιουργηθεί μία ρωσογαλλική κοινοπραξία για τη δημιουργίας εγχώριας γραμμής παραγωγής του νέου ΤΟΜΑ στη Ρωσία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας Ρενό το όχημα διαθέτει βάρος 30 τόνων και ενσωματώνει όλη την εμπειρία της Ουραλβαγκονζονβαντ στο τομέα της θωράκισης και του οπλισμού. Η Ρενό προμηθεύει στο 8X8 ΤΟΜΑ το συγκρότημα ισχύος το οποίο θα του προσδώσει κινητικότητα ισοδύναμη με ερπυστριοφόρο όχημα.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως το 8Χ8 όχημα θα διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις ώστε να εκπληρώσει όλες τις απαιτήσεις των πιο απαιτητικών πελατών: μεταφορά στρατιωτών (με πύργο 57χιλ. πυροβόλου), ΤΟΜΑ (με όλμο 120 χιλ. ή αντιαρματικούς πυραύλους), ασθενοφόρο, όχημα τεχνιτών ή τεθωρακισμένο όχημα καταστολής πλήθους. Όσον αφορά την κινητικότητα του, ορισμένες εκδόσεις θα είναι αμφίβιες και αερομεταφερόμενες από μεταγωγικό Il-76.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com