Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ-ΜΕΤΡΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΦΟΡΩΝ!!!!! Τρόικα: "Aνοίγει θέμα μέτρων σε τρία μέτωπα"





Μέτωπα πολλών δισ. ευρώ ανοίγει η Τρόικα, βάζοντας «φωτιά» στην κυβέρνηση και στο πολιτικό σκηνικό  καθώς ανοίγει θέμα μέτρων σε τρία μεγάλα μέτωπα της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση για το 2014: ασφαλιστικό, νέο φόρο ακινήτων και μέτρα είσπραξης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Καθοριστική για τη στάση των δανειστών ενδέχεται να αποδειχθεί και η συνάντηση που θα έχουν το πρωί του Σαββάτου με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ η συζήτηση μπορεί να μεταφερθεί στη συνέχεια και πάλι στο υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πάνω από τέσσερις ώρες σύσκεψη που είχε το βράδυ της Παρασκευής με τον Γιάννη Στουρνάρα, η Τρόικα έδειξε μεν  έτοιμη να συμφωνήσει ότι «βγαίνουν τα νούμερα» του 2013, αλλά έθεσε πολλά θέματα για το 2014, που μπορεί να οδηγήσουν και στην ανάγκη λήψης νέων μέτρων.
«Η συζήτηση θα τραβήξει πολύ ακόμα»  έλεγε ανώτατο στέλεχος του Οικονομικού επιτελείου, μετά τη συνάντηση. Διέψευδε όμως τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες περί λήψεως μέτρων ύψους 5 δισ. το 2014 λέγοντας πως «δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα».
Κυβερνητικός παράγοντας πάντως, ο οποίος μετείχε στη σύσκεψη, ανέφερε ότι  «βρισκόμαστε πολύ κοντά στις εκτιμήσεις για φέτος» αλλά η Τρόικα δεν δέχεται και ζητά διευκρινίσεις για τα μέτρα του 2014, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μην αναχωρήσουν τελικά σήμερα από την Αθήνα οι ελεγκτές, αλλά να παρατείνουν την παραμονή τους για κάποιες ημέρες ακόμα, πριν διακόψουν προσωρινά μέχρι  τη σύνοδο του Γιούρογκρουπ της 14ης Οκτωβρίου. Θα επιστρέψουν όμως σύντομα για να συγγράψουν μέχρι τον Νοέμβριο, κωδικό προς κωδικό, τον νέο προϋπολογισμό του 2014.
Ιδιαίτερα τους ανησυχεί η «μαύρη τρύπα» στο ασφαλιστικό και απαιτούν να πάρουν μέτρα τα ασφαλιστικά ταμεία. Για το λόγο αυτό μάλιστα, παρότι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το πρωί σύσκεψη του υπουργού κ. Γιάννη Βρούτση με την Τρόικα, το ίδιο βράδυ ήταν παρούσα στο υπουργείο Οικονομικών η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας.
Επιπλέον,  όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «υπάρχουν ακόμη μεγάλες περιοχές να ερευνήσουμε που αφορούν σε δισ. ευρώ», όπως το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα από το 2014, του οποίου οι ελεγκτές ανησυχούν αν θα αποδώσει, αλλά και για τα μέτρα είσπραξης των φόρων  και των εισφορών που οι ελεγκτές θεωρούν πως θα πρέπει να αυξηθούν περισσότερο.
Στον αντίποδα, υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης και Τρόικας να μην επιβληθεί έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις υπέρ του ΟΑΕΕ και να μην εφαρμοστεί για τους ένστολους το ενιαίο μισθολόγιο. Πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε επίσης ότι η πρόβλεψη για ύφεση 4% το 2014 είναι πολύ συντηρητική και το αποτέλεσμα στο τέλος θα είναι καλύτερο, ενώ για το 2014 εκτιμάται οριακή αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6%.






defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com