Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ;;;Μαχαίρι και στις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων...





Μετά το σάλο που ξέσπασε με τα απίστευτα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και τις άνευ λογικής άδειες "χρήσης υπολογιστών", το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για τις άδειες των εργαζομένων σε κρατικές υπηρεσίες.
Όπως τονίζουν κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα γίνει η πρώτη συντεταγμένη προσπάθεια να μπει μία τάξη και κυρίως να υπάρχει μία αιτιολογική βάση για όλα τα αιτήματα.
Μέχρι σήμερα, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν δικαίωμα να λάβουν άδεια που φτάνει μέχρι και τις 44 ημέρες το χρόνο και αιτιολογείται ως εξής:
  • 25 ημέρες κανονική άδεια
  • 6 ημέρες μηχανογραφική άδεια
  • 10 ημέρες (βραχυχρόνια) αναρρωτική άδεια
  • 2 ημέρες αιμοδοτική άδεια
Μέσα στις προτεραιότητες του Υπουργείου είναι η αυστηροποίηση των κριτηρίων με βάση τα οποία κάποιος δικαιούται αναρρωτική άδεια, ενώ πρόκειται να αλλάξουν και οι προϋποθέσει με βάση τις οποίες οι γιατροί θα αιτιολογούν τις άδειες που χορηγούν. Για παράδειγμα, ανάμεσα στις σκέψεις υπάρχει η κατάργηση της δυνατότητας χορήγησης των 4 ημερών αναρρωτικής άδειας που χορηγούνται σήμερα με απλή υπεύθυνη δήλωση του εργαζομένου.





newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com