Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΜAKE-UP ΠΑΙΔΙΑ...Προσπάθεια εξωραϊσμού της εικόνας Γερμανίας και Μέρκελ στην Ελλάδα .....





Η νίκη της κ. Μέρκελ στις εκλογές, αποτελεί αφετηρία για την ενεργοποίηση ενός συντονισμένου σχεδίου εξωραϊσμού της εικόνας που έχουν σχηματίσει για τη Γερμανία, οι Έλληνες πολίτες.

Το Βερολίνο έχει ενοχληθεί από τον έντονο αντιγερμανισμό που υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά και με την απεικόνιση Μέρκελ και Σόιμπλε με ναζιστικές στολές. Η αδυναμία ενός Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, όπως του κ. Σόιμπλε, να επισκεφθεί την Αθήνα, χωρίς προηγουμένως να εκκενωθεί η πόλη, προκαλεί αμηχανία, όταν μάλιστα συγκρίνεται με την επίσκεψη του Αμερικανού ομολόγου του, τρεις μέρες μετά, που πέρασε απαρατήρητη και χωρίς αντιδράσεις.
Η Γερμανική Πρεσβεία, αλλά και ειδικοί αναλυτές των δύο κορυφαίων γερμανικών ιδρυμάτων στην Ελλάδα, έχουν αποστείλει εκθέσεις που προειδοποιούν για την αρνητική εικόνα της χώρας στους Έλληνες πολίτες, αλλά και για τα συναισθήματα μίσους που τρέφει μία μερίδα πολιτών, που κανείς δεν ξέρει με ποιο τρόπο θα εκφραστεί.
Ειδικοί έχουν αποφανθεί ότι ο πολιτικός και οικονομικός έλεγχος της Ελλάδας από το Βερολίνο, δεν κινδυνεύει τόσο από τον κ. Τσίπρα όσο από τα αρνητικά συναισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού απέναντι στην κ. Μέρκελ, στη Γερμανία και ό,τι αυτή εκπροσωπεί. Φέρονται να εισηγήθηκαν την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τον εξωραϊσμό της εικόνας της Καγκελαρίου, αλλά και της ίδιας της Γερμανίας στην ελληνική κοινή γνώμη.
Φημολογείται ότι έχουν υπάρξει επαφές κορυφαίων αξιωματούχων με ιδιοκτήτες ΜΜΕ προς αυτήν την κατεύθυνση. Υποστηρίζεται μάλιστα από πολλούς ότι η απομάκρυνση από τηλεοπτικό κανάλι, γνωστού αντιμνημονιακού δημοσιογράφου (που έχει διακριθεί σε κορώνες... εναντίον της κ. Μέρκελ και της Γερμανίας) οφείλεται σε παρεμβάσεις αυτών των αξιωματούχων.
Η επικράτηση της κ. Μέρκελ στις εκλογές της Κυριακής αποτελεί για πολλούς το κατάλληλο timing για την εκδήλωση αυτού του σχεδίου.
Είδαμε, λοιπόν χθες, πολιτικούς να εκθειάζουν την κ. Μέρκελ και την πολιτική της, σαν να είχε ψηφίσει όλη η Ευρώπη υπέρ της.
Μεταξύ των πολιτικών που άρχισαν να διακρίνονται για την ένθερμη αυτή τους υποστήριξη είναι η κ. Μπακογιάννη και ο κ. Στουρνάρας, να είναι, όμως, όλοι βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι.
Στο ίδιο μήκος κύματος και δημοσιογράφοι που επιπλέον ταύτισαν εννοιολογικά τη νίκη της κ. Μέρκελ με τη δικαίωση της πολιτικής λιτότητας που ακολουθείται στην Ελλάδα, μαζί με την ανάλογη κινδυνολογία.
Από κοντά και επιχειρηματίες, που, αφενός φέρονται να στηρίζουν τα μέτρα λιτότητας της τρόικα, αφετέρου προσπαθούν να εξασφαλίσουν μια μικρή συμμετοχή στα Γερμανικά Funds που ετοιμάζουν δουλειές στην Ελλάδα. Τις επόμενες ημέρες θα οργανωθούν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Ελλήνων επιχειρηματιών, στις οποίες μεταξύ άλλων θα επιχειρηθεί να κυριαρχήσει η αίσθηση ότι οι Γερμανοί υποβοηθούν την ανάπτυξη στην Ελλάδα.
Βραχίονα αυτής της προσπάθειας αποτελούν δήμαρχοι και περιφερειάρχες που θα αναλάβουν να «ξεπλύνουν» την όποια κακή εικόνα της Γερμανίας στις τοπικές κοινωνίες. Με δουλειές σε τομείς, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, ο τουρισμός, η ενέργεια, τις οποίες θα πάρουν γερμανικές εταιρείες και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας για Έλληνες. Οι στενές επαφές, άλλωστε, ορισμένων με τον κ. Φούχτελ είναι γνωστές και έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Μέσα από όλη αυτή την προσπάθεια, το Βερολίνο ελπίζει να βελτιώσει την εικόνα της Γερμανίας στην Ελλάδα και να μην υπάρξουν προβλήματα στον πολιτικό και οικονομικό έλεγχο της χώρας.






newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com