Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ... Πάνε να νομιμοποιήσουν "μαύρο" χρήμα και "μίζες" μέσω ναυτιλιακών εταιρειών...





Με τροπολογία έξι άρθρων σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για την απελευθέρωση των αστικών συγκοινωνιών πάνε να περάσουν τη νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων μέσω αγοράς μετοχών ναυτιλιακών εταιρειών. Η εν λόγω τροπολογία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων χθες το βράδυ στη Βουλή με βουλευτές τόσο των κομμάτων της αντιπολίτευσης όσο και της συμπολίτευσης να ζητούν την άμεση απόσυρση της.
Ο υπουργός Μεταφορών Μ. Χρυσοχοίδης που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το περιεχόμενο της τροπολογίας, το οποίο όπως επισήμαναν βουλευτές της αντιπολίτευσης «νομιμοποιεί τις μίζες», δήλωσε αναρμόδιος και έδωσε «στεγνά» τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, πρόσωπο επιλογής του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά. Τον κατονόμασε ως τον υπουργό που έφερε την τροπολογία σε ένα άσχετο νομοσχέδιο.
Η ρύθμιση αυτή προβλέπει πώς εξαιρούνται οι μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες», τις οποίες υποβάλλουν ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι, ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης, δικαστές, εισαγγελείς και δημοσιογράφοι.
Δηλαδή, δίνει το δικαίωμα στους απατεώνες και τους καταχραστές δημοσίου χρήματος να «ξεπλύνουν» το «μαύρο» χρήμα, που μπορεί να είναι ακόμη και προιόν εγκληματικής ενέργειας αγοράζοντας μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών. Στη συνέχεια στήνοντας μίας off shore εταιρεία μπορούν να έχουν στα χέρια τους «καθαρά» χρήματα.
Στήνουν «πλυντήρια» με την ανοχή του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ακόμη και αν δεν έφερε την τροπολογία ο κ. Αθανασίου, όπως είπε ο κ. Χρυσοχοίδης, την υπογράφει πάντως. Ερώτημα δε αποτελεί το γεγονός ότι δεν φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.
Η ρύθμιση αυτή προκάλεσε αναστάτωση στη Βουλή το βράδυ με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, βουλευτή της Ν.Δ. Γ. Βλάχο να εκφράζει την πλήρη αντίθεση του και να δηλώνει πώς «δεν μπορεί να ψηφιστεί από μένα». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Βλάχος αρνείται να ψηφίσει κυβερνητικά μέτρα, πόσο μάλλον μια τροπολογία που κατά κοινή ομολογία των βουλευτών είναι επαίσχυντη.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε την τροπολογία «φωτογραφική, σκανδαλώδη, ύποπτη και με έντονη οσμή διαπλοκής» που βοηθά στο «ξέπλυμα μιζών μέσω ναυτιλιακών εταιρειών». Υπενθύμισε ότι, «αρκετοί εφοπλιστές έχουν μπει μέσω αχυρανθρώπων στο χώρο των ΜΜΕ».
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραίτης σημείωσε πώς «η σκοπιμότητα της κατάθεσης της οποίας εγείρει πάρα πολλά ερωτηματικά». «Πολλά ερωτήματα» είδε να εγείρονται και η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη, ιδιαίτερα μάλιστα, «καθώς φημολογείται πως θα καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης και θα αντικατασταθούν από ένα "πόθεν έσχες" - και είναι περίεργο να κατατίθεται τώρα μια τέτοια ρύθμιση».
Η εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξυροτήρη, θεώρησε επιπρόσθετα ως απαράδεκτο να προστίθεται η εν λόγω διάταξη σε μια τροπολογία που περιλαμβάνει θετικές ρυθμίσεις, όπως η επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Ν. Μωραίτηςχαρακτήρισε τη ρύθμιση «χαριστική προς τους εφοπλιστές».
Σε κλίμα έντονης δυσφορίας και δυσθυμίας των βουλευτών ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Βλάχος συνόψισε λέγοντας πώς όλοι είναι αντίθετοι με την τροπολογία και επισήμανε πώς αν θέλει ο κ. Αθανασίου ας έρθει στην Ολομέλεια να την υποστηρίξει. «Τέρμα αυτά τα παιχνιδάκια στην πλάτη των βουλευτών. Όλα έχουν ένα τέλος. Τελεία και παύλα», τόνισε ο κ. Βλάχος.
Είναι προφανές πώς στην κυβέρνηση ψάχνουν ευκαιρία να περάσουν τροπολογίες για να καλύψουν μη νόμιμες δράσεις και ενέργειες. Ποιών άραγε; Έ, η αναμπουμπούλα με τη Χρυσή Αυγή θεώρησαν πώς είναι πρώτης τάξης ευκαιρία.
Δε μπα να αυτοκτονεί ο κόσμος και να πεθαίνει από την πείνα. Αυτοί το χαβά τους...




defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com