Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Βγάζει την ουρά του απ’ έξω και ο Ντράγκι !!!





Στις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, και του επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, αναφέρονται τα αμερικανικά ΜΜΕ, δίνοντας έμφαση στις αναφορές του προς την Ελλάδα.
Όπως επισημαίνει ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του CNBC με τίτλο «ECB’s Draghi rules out debt relief for Greece» ο Ντράγκι επανέλαβε χθες ότι η ΕΚΤ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε περεταίρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, καθώς κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με απευθείας χρηματοδότηση της χώρας.
«Είναι απολύτως σαφές ότι δεν μπορούμε να προβούμε σε νομισματική χρηματοδότηση» τόνισε ο Ντράγκι κάνοντας αναφορά στην ιδρυτική συνθήκη της κεντρικής τράπεζας που απαγορεύει την απευθείας χρηματοδότηση.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε επίσης ότι θα αποφασίσει το Eurogroup για μια πιθανή επιμήκυνση του ελληνικού σχεδίου διάσωσης, προσθέτοντας ωστόσο, ότι σε αυτήν την περίπτωση θα επιβληθούν νέοι όροι.
Οι δηλώσεις Ντράγκι έγιναν λίγες ώρες αφότου ο επικεφαλής του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, χαρακτήριζε ως «ρεαλιστική» την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος.




Read more: http://mignatiou.com/?p=12171#ixzz2e7liFltP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com