Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

«Εκτός συνταγματικού τόξου ο ΣΥΡΙΖΑ» - «Υπεύθυνος ο Σαμαράς αν πάθω κάτι»




Νέα αντιπαράθεση σημειώθηκε μεταξύ του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Χρύσανθου Λαζαρίδη, με τη ΖωήΚωνσταντοπούλου, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα του ανακοίνωση εξαπέλυσε σφδρή επίθεση στην κυβέρνηση.
Σε συζήτηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε ότι «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως π.χ. τα γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής, παραμένει εκτός του συνταγματικού τόξου. Εσείς θεωρείτε ότι είναι εντός;».
Λίγο νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τα όσα είπε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, λέγοντας ότι τη στοχοποίησε προσωπικά και για ό,τι συμβεί από δω και πέρα υπεύθυνος θα είναι ο κ. Σαμαράς.
«Ο κ. Λαζαρίδης επιχείρησε με τον πλέον προβοκατόρικο τρόπο την προσωπική μου στοχοποίηση… Επέμεινε στην θεωρία των δύο άκρων και ταύτισε την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής με την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο βουλευτής της ΝΔ, έσπευσε να απαντήσει στην κ. Κωνσταντοπούλου και σε συζήτηση με που είχε με τους δημοσιογράφους επεσήμανε: 
«Προσπάθησα να μιλήσω με τη φωνή της λογικής, που είναι απαραίτητη σε στιγμές έκρηξης όταν έχει σκοτωθεί ένας άνθρωπος. Καταδικάσαμε αυτό που έγινε. Δυστυχώς έγινε, το καταδικάσαμε όλοι. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, ούτε να φέρουμε πίσω στη ζωή τον άνθρωπο, αλλά μπορούμε να φροντίσουμε να μην αφήσουμε να υπάρξουν άλλα θύματα έντασης και βίας. Τους Χρυσαυγίτες τους είπαμε πρώτοι νεοναζί και όχι με το όνομά τους και θυμίζαμε τι σημαίνει νεοναζί. Είναι οι χειρότεροι τύραννοι που γνώρισε ποτέ ο τόπος και ο χειρότερος εφιάλτης που γνώρισε η Ευρώπη. Τους καταδικάζουμε όμως καταδικάζουμε και την στρατηγική της έντασης».
Ακόμη σημείωσε πως ανέφερε τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως παράδειγμα απαξίωσης του κοινοβουλευτισμού και προσέθεσε πως «αποδοκιμάσθηκε χθες η πρότασή της από όλες τις πτέρυγες, μίλησε για βιασμό της δημοκρατίας, πλαστογράφηση των προσωρινών πρακτικών. Όλοι της είπαν ότι δεν υπάρχει παρατυπία και ισχύει η αρχή της δεδηλωμένης. Αυτό είναι ευτελισμός».
«Είναι ευθύνη όλων να σταματήσει το γαϊτανάκι που οδηγεί στην ένταση και τη βία» ανέφερε σε άλλο σημείο και, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι: «Η θεωρία των δύο άκρων στρέφεται ενάντια στου ακραίους. Υπερασπίζονται τους κουκουλοφόρους, τρομοκράτες που έχουν καταδικαστεί και δολοφόνους, φωνάζουν εμφυλιοπολεμικά συνθήματα που στάζουν αίμα».
Όταν ο κ. Λαζαρίδης ρωτήθηκε για την αναφορά της Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με κίνδυνο της ζωής της, ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά δεν θα απολογηθώ για κάθε ανοησία που λέει - και δόξα τω Θεώ είναι πολλές. Διότι κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να βρίζουν, αλλά δεν δέχονται να τους πουν το παραμικρό. Εγώ μίλησα για απαξιωτική συμπεριφορά. Δεν είπα ότι είναι τραμπούκος, αλλά ότι λειτουργεί απαξιωτικά. Κι η απαξίωση της δημοκρατίας συνδέεται με την ένταση».

ΣΥΡΙΖΑ: «Μέγιστο πολιτικό ζήτημα»

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανακοίνωσή του καταγγέλει για δεύτερη φορά σήμερα τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Χρύσανθο Λαζαρίδη ότι «λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι, επανέρχεται αμετανόητος, με νέες προκλητικές αναφορές στη θεωρία των δύο άκρων, ενώ φτάνει στο σημείο να τοποθετεί εκτός συνταγματικού τόξου τον ΣΥΡΙΖΑ».
Είναι ξεκάθαρο ότι η παραμονή του στη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού γεννά μέγιστο πολιτικό ζήτημα και αντικειμενικά συνιστά υιοθέτηση των απαράδεκτων απόψεών του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:
«Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης και να παίζουν ανενόχλητοι τόσο επικίνδυνα παιχνίδια για τη δημοκρατία. Ο λαός θα τους απομονώσει και θα τους δώσει την απάντηση που τους αξίζει».




newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com